Konfitované kačacie stehná so slivkovými guľami a s kapustovým pyré
Dušan a Katarína Kováčovci
majitelia Lokál Bistra v Dudinciach, 15. novembra 2021
majitelia Lokál Bistra v Dudinciach, 15. novembra 2021
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
4 ks |
|
1 l (kačacia masť alebo olej) |
|
|
|
Slivkové gule: | |
2 ks |
|
400 g |
|
|
|
|
|
(na opečenie) |
|
Kapustové pyré: | |
300 g |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Osolené kačacie stehná zalejeme tukom a konfitujeme ich tri hodiny zakryté v rúre pri teplote 130 stupňov. Pred podávaním ich vyberieme z tuku a dopečieme do chrumkava - pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
- 2
Slivkové gule: Očistené uvarené zemiaky pretlačíme, zmiešame s múkou a so soľou, vypracujeme zemiakové cesto. Rozvaľkáme ho na doske, nakrájame na štvorce, ktoré plníme slivkami rozdelenými na polovice. Vytvarujeme gule, ktoré uvaríme vo vriacej vode. Po uvarení ich opečieme dozlata na kačacej masti.
- 3
Kapustové pyré: Nakrájanú červenú kapustu podusíme na cibuli s olejom, pridáme bobkový list, nové korenie, cukor, soľ a ocot – podľa chuti. Hotovú kapustu dohladka rozmixujeme na pyré. Podávame s kačacinou a so slivkovými guľami.
Tiež kačacie stehno:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu