Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 15. januára 2018

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni. Preč sú časy, keď sa na tanieroch striedali len zemiaky, ryža, cestoviny či prívarky. Dobrí kuchári stavajú ľahkú a nápaditú prílohu na roveň toho najchutnejšieho mäsa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Kaša: | |
200 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
10 g |
|
|
|
|
|
1 l |
|
|
|
2 g |
|
Jahňacie lýtka: | |
4 ks |
|
500 g |
|
15 g |
|
250 g |
|
1,5 l |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Opečená zelenina: | |
100 g |
|
100 g |
|
100 g |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Šalotku, cesnak a rascu opražíme na olivovom oleji, pridáme lúpané paradajky, opražíme a podľa potreby prilievame zeleninový vývar. Ďalej pridáme už len garam masalu, kurkumu a červenú šošovicu. Všetko spolu povaríme domäkka (počas varenia podľa potreby dolievame vývar) a potom rozmixujeme a prepasírujeme.
- 2
Jahňacie lýtka: Cibuľu opražíme na olivovom oleji dohneda, pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska, rozmarín, soľ, cesnak, celé čierne korenie a červené víno. Do základu vložíme lýtka a dusíme asi 1,5 hodiny domäkka. Potom lýtka vyberieme, šťavu prepasírujeme a dochutíme soľou a korením.
- 3
Opečená zelenina: Cuketu, zelenú papriku a cukrový hrášok spolu sprudka opražíme na olivovom oleji, dochutíme soľou, korením a tymianom.
Tiež jahňacina:
Ďalšie recepty:
- 2
trosku nechapem, preco to vysvetlujes mne a nie polepetkovi, ved ja som napisala zhruba nieco podobne ako ty. Mne je jasne, tak ako Polepetkovi, ze Lentil Dal je zo sosovice. Asi ta pomylili moje slova "zrejme" a "pravdepodobne", ale kedze nepoznam hindčinu (ak vobec ten vyraz je z hindciny), tak nebudem tvrdit na 100% co presne slovo Dal znamena. Ci to je kasa by som si nebola az taka ista, lebo Miska to tusim pouziva ako surovinu
Jahňacie lýtko dostať kúpiť v špecializovaných mäsiarstvach.