Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine

Andrej Zedníček
šéfkuchár Roset Boutique Hotela v Bratislave, 15. januára 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni. Preč sú časy, keď sa na tanieroch striedali len zemiaky, ryža, cestoviny či prívarky. Dobrí kuchári stavajú ľahkú a nápaditú prílohu na roveň toho najchutnejšieho mäsa.

4
porcie
30 min
príprava
120 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Šalotku, cesnak a rascu opražíme na olivovom oleji, pridáme lúpané paradajky, opražíme a podľa potreby prilievame zeleninový vývar. Ďalej pridáme už len garam masalu, kurkumu a červenú šošovicu. Všetko spolu povaríme domäkka (počas varenia podľa potreby dolievame vývar) a potom rozmixujeme a prepasírujeme.

  2. 2

    Jahňacie lýtka: Cibuľu opražíme na olivovom oleji dohneda, pridáme koreňovú zeleninu nakrájanú na kolieska, rozmarín, soľ, cesnak, celé čierne korenie a červené víno. Do základu vložíme lýtka a dusíme asi 1,5 hodiny domäkka. Potom lýtka vyberieme, šťavu prepasírujeme a dochutíme soľou a korením.

  3. 3

    Opečená zelenina: Cuketu, zelenú papriku a cukrový hrášok spolu sprudka opražíme na olivovom oleji, dochutíme soľou, korením a tymianom.

Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist