Jahňacie mäso
Jahňací chrbát s pistáciovou krustou
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
40 minút príprava |
8 minút na 190 °C |
Postup- Z pistácií, žĺtkov, panko strúhanky a olivového oleja v sekáčiku pripravíme pastu. Ochutíme ju soľou a odložíme do chladničky.
- Lístky mäty zalejeme 50 ml oleja a mixujeme, môžeme použiť aj mixér
na smoothie. Zmes nalejeme do sitka a necháme bez miešania pomaly filtrovať, aby zostal číry olej bez zákalu.
- Hráškové pyré: Zemiaky očistíme a varíme v osolenej vode na kašu. Na lyžici masla opečieme do sklovita nakrájanú cibuľu, pridáme hrášok, ochutíme soľou a muškátovým orieškom. Podlejeme smotanou
a necháme krátko povariť. Vložíme do mixéra a pripravíme hladkú kašu,
na zahustenie pridáme zemiaky. Odložíme na teplé miesto.
- Na lyžici masla sprudka opečieme jahňací chrbát. Preložíme na plech, dochutíme soľou a drveným korením. Mäso zvrchu pokryjeme pistáciovou krustou. Môžeme preliať maslom z panvice. Vložíme do rúry vyhriatej na 190 °C a pečieme si 6 – 8 minút. Vyberieme z rúry a necháme odpočinúť.
- Medzitým na panvici s posledným kúskom masla ohrejeme hráškové struky, dochutíme soľou a muškátovým orieškom.
- Na tanier servírujeme hráškové pyré, maslové struky a nakrájané jahňa s krustou. Ozdobíme hráškovými výhonkami
a lístkami mäty, pokvapkáme mätovým olejom.
|