Hovädzie mäso
Hovädzie mäso

Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 16. apríla 2021
Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom (fotorecept)
Foto: sjuz

Veľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave. A keďže sú možnosti v stravovaní Zobraziť celý popisVeľmi radi navštevujeme istú prevádzku vo Fresh Markete, kde podávajú podľa mňa jeden z najlepších hummusov v Bratislave. A keďže sú možnosti v stravovaní teraz značne obmedzené, rozhodla som sa pripraviť niečo podobné doma. Osobne si dávam hummus buď s falafelom, hubami, alebo so srdiečkami a pečienkou - každá verzia je veľmi chutná, bohato obložená zeleninou. Ja som na prípravu použila mleté hovädzie a hummus som si kúpila hotový v Yeme. Samozrejme, dá sa ľahko pripraviť aj doma :)

2
porcie
10 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g mleté
1 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
1 ČL
2-3 PL
 čerstvý




Postup

  1. 1

    Na olivovom oleji a cibuli opražíme sprudka mleté mäso, ktoré sme nechali predtým vonku z chladničky pri izbovej teplote, aby neutrpelo teplotný šok :) Pri opekaní musíme rozbíjať hrudky a obracať, aby bolo mäso sypké a rovnomerne opečené. Keď zhnedne, pridáme čierne mleté korenie, jednu lyžičku mletej škorice, jednu lyžičku drvenej rímskej rasce, jednu lyžičku údenej mletej papriky a rovnako aj majoránu. Premiešame, pridáme drvené rajčiny, soľ podľa chuti, a trošičku vody, a prikryté dusíme cca 20-30 minút. Samozrejme, rovnako sa dá namiesto mletého hovädzieho použiť aj jahňacie, alebo vnútornosti, pre vegetariánov to môžu byť huby.

    Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokiaľ sa mäso dusí, prichystáme si zeleninu, hummus:

    Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pita chlieb sa upiekol za necelých desať minút, cesto som ale mala nakysnuté v chladničke už dva dni - je z kvásku lievito madre.

    Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na tanier naservírujeme hummus tak, že v strede bude priestor pre mäso, pridáme podľa chuti nachystanú zeleninu, koriander, petržlenovú vňať, olivový olej a citrón na pokvapkanie.

    Hummus s mletým mäsom a domácim kváskovým pita chlebom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

farbuska
Jedna radosť! Pekne pripravené aj naservírované. Hummus si robievam zväčša sama, ale ten z Yeme je veľmi dobrý. Pekná inšpirácia pre všetkých - vďaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia