Pomaly pečené hovädzie rebro na cesnaku a oregane fotorecept
Foto: cesminaz
Vynikajúca kombinácia chutí :-)
Postup
-
1
Mnozstvo mäsa je len orientacne, zalezi od poctu stravnikov. Ja tu mam pokrajane na hrubsie kusky dobre mastne hovädzie rebro. Kazdy kus mäsa trosicku osolime a nasledne ho obalime v hladkej muke. Potom ho v panvici na horucom oleji z oboch stran rychlo opecieme...
-
2
Pripravime si hlbsi pekac, oregano a cca 6 velkych strucikov cesnaku. Ale ten si mozte dat podla vasej chuti aj viacej :-) Dalej zo 4 - 5 dl hovädzieho vyvaru a sol... Na spodok pekaca nakrajame na mensie kusky cesnak, na ktory potom naukladame mäso. Cele posypeme dobre oreganom cca 1 kl a nakrajame znova cesnak. Podla potreby mäso este zvrchu osolime. Zalezi aj od vyvaru, aky je slany. Cele podlejeme vyvarom, ja som mala mäso skoro do 3/4 ponorene vo vyvare. A nasledne dame mäso piect do rury, ktoru sme si rozohriali na 200 °C...
-
3
Ked uz vidime, ze sa mäso uz celkom prehrialo a zacalo vriet pekac vyberieme, zakryjeme alobalom, dame spät do rury a stisime na 160 °C a mäso nechame pomaly piect az do mäkka...
-
4
Medzitym si spravime lubovolnu prilohu. Ja som pripravila ryzu. Na oleji som opiekla do hneda hrubsie nitovky, dala oplachnutu ryzu, zaliala dostatkom vody, pridala kusok masla a sol podla chuti...
-
5
Mäso sa mi pieklo 2 hodiny, medzi pecenim som ho skontrolovala 2x .Na konci, ked uz bolo mäso krasne mäkke, som ho odkryla a este chvilku cca 15 minut piekla bez alobalu. Celkom nakonci som na 2 - 3 minutky prepla na horny ohrev, aby dostalo krajsiu opecenejsiu farbu ;-)
-
6
Cesnak a oregano je u nas doma casto pouzivana kombinacia na hovädzie aj baranie mäso. Je to velmi chutne :-) Prilohu mozte dat podla chuti alebo to jest len s chlebom, ktory si mozte aj namacat do stavy ;-P Podava sa k tomu lubovolne nejaky salat, kompot alebo nieco kysleho. Dobru chut :-)
Diskusia k receptu