Hot dogy so slaninou, syrom, s cibuľou a bazalkovým pestom fotorecept

wildfoods - fotkawildfoods, 16. augusta 2022
Hot dogy so slaninou, syrom, s cibuľou a bazalkovým pestom (fotorecept)
Foto: wildfoods

Veľmi chutný variant párku v rožku, ktorý si kľudne vychutnáte nielen doma, ale aj v lese na opekačke :)

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
10 plátkov
1 ks
4 plátky
4 ks
10 lístkov (čerstvá)
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na grilovacej panvici si ugrilujeme ľubovoľné klobásky/párky (ja som zvolil bavorské s karí korením), plátkovú slaninu a cibuľu nakrájanú na mesiačiky. Na popraženú cibuľu neskôr pridáme aj plátkový syr, aby sa jemne roztopil.

    Hot dogy so slaninou, syrom, s cibuľou a bazalkovým pestom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Rožky rozkrojíme a potrieme olivovým olejom zmiešaným s grilovacím korením z vnútra aj z vonku a dáme zľahka opiecť z každej strany.

    Hot dogy so slaninou, syrom, s cibuľou a bazalkovým pestom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rýchle čerstvé pesto si pripravíme v mažiari, do ktorého dáme čerstvé lístky bazalky, cesnak, olivový olej, citrónovú šťavu, čierne korenie a soľ. (Samozrejme môžeme zvoliť aj hotové pesto z pohára.)

    Hot dogy so slaninou, syrom, s cibuľou a bazalkovým pestom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak máme všetko pripravené, môžeme servírovať. Opečený rožok natrieme z vnútra horčicou, pridáme klobásku, slaninu, opraženu cibuľu pokrytú syrom a na záver trochu bazalkového pesta.

    Hot dogy so slaninou, syrom, s cibuľou a bazalkovým pestom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Určite vyskúšaj tento jednoduchý, chutný recept na letných grilovačkách alebo aj doma v kuchyni a daj vedieť ako chutilo :)

Diskusia k receptu

mijaita
Supracka!! Při nejblizsi prilezitosti se uz ted tesim, i kdyz jen v domacim prostredi. Nebude to sice echt, ale skoroecht :-)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha