Foto: petullka
porcie
na 200 °C
Postup
-
1
Na cesto si dáme do misky obe múky, soľ a premiešame. Spravíme si jamku, nasypeme do nej cukor a droždie a zalejeme vodou.
-
2
Necháme tak 10 minút, prilejeme olej a vymiesime cesto.
-
3
Ja si to vždy takto lyžicou spojím a….
-
4
… a potom rukou domiesim. Keď je miska takáto čistá a cesto hladké, prikryjeme utierkou a necháme aspoň 45 minút podkysnúť. Cesto si môžeme pripraviť aj deň vopred. Hotové v miske potrieme olejom, prikryjeme fóliou a dáme do chladničky.
-
5
V miske zmiešame kečup, korenie a prelisovaný cesnak.
-
6
Podkysnuté cesto vyvaľkáme na tenko. Ja som to robila priamo na papieri na pečenie. Podsypala som múkou, rozdelila na 4 časti, každú časť potrela ochuteným kečupom, posypala syrom a rozložila párky. Okraje po celom obvode necháme čisté.
-
7
Rolujeme od širšej časti, boky “uzavrieme” a rolujeme ako croissant. Spoje popritláčame aby nevytiekol syr.
-
8
Hot dogy s papierom prenesieme na plech. Zvyčajne len potriem olejom, ale mala som rozšľahané vajíčko, tak som ich ním potrela. Pečieme do zlatista.
-
9
Toto množstvo vystačí na jednu pizzu. Robievam ho už roky, mám ho od niekoho tu z varechy a je skvelé.
-
10
Alebo na 12 mini pizza.
Áno, je to dobrý nápad, ale moja najobľúbenejšia obloha na pizza ceste je tvoj nápad, teda tvoj slaný koláč (pór, slaninka, smotana a údený syr). Geniálny nápad, robím to často. Mňam 🤤
( žartujem, aj teraz im to bude chutiť )
Super recept.
Asi to urobím, keď pôjdeme na výlet alebo na piknik. Pikniky milujem!
Hahaaa, tak to si ma pobavila. Ja sa ospravedlňujem ale mne trvalo 10-15 rokov, kým som sa na staré kolená rozhodla pre materstvo a manželovi trvalo 15 rokov, kým začal byť uhundraný a “prinútil” má vymýšľať nové recepty a nie furt to isté, ako on vraví 😁