Čokoládový zákusok
Čokoládový zákusok

Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou

Marko Boczek
zástupca šéfkuchára v reštaurácii Brasserie La Marine v Bratislave, 25. decembra 2020
Eclairs s bielym čokoládovým krémom a ružovou polevou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
50 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
375 ml
250 g
1 g
100 ml
5 ks
Čokoládový krém:
300 g
100 g
400 g
3 ks
Ružová čokoládová poleva:
150 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do hrnca dáme vodu, olej a soľ a privedieme do varu. Pridáme múku a miešame, kým masa nezhustne a nevytvorí guľu, ktorá sa neprilepuje k hrncu. Na strednom plameni miešame ešte ďalších 5 minút. Necháme vychladnúť a postupne po jednom zašľaháme vajíčka. Vymiešané cesto dáme do cukrárenského vrecka a striekame na vymastený plech pásiky 2 cm od seba. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch 25 minút.

  2. 2

    Čokoládový krém: Smotanu vyšľaháme dotuha a dáme do chladničky. V miske roztopíme vo vodnom kúpeli čokoládu a maslo. Žĺtky vyšľaháme dopenista, primiešame čokoládu s maslom. Keď zmes úplne vychladne, primiešame šľahačku a krém dáme do chladničky.

  3. 3

    Ružová čokoládová poleva: Vo vodnom kúpeli roztopíme Ruby čokoládu s maslom.

  4. 4

    Vychladnuté upečené eclairs opatrne priečne prerežeme na dve polovice, naplníme čokoládovým krémom, spojíme a polejeme ružovou čokoládovou polevou.

Recept je zaradený do kategórií:
Francúzska kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Zákusky, Pečené

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre