Čokoládové jablkové rezy fotorecept
Foto: helena10
Fajnové šťavnaté čokoládové rezy s jablkami, ktoré potešia mlsné jazýčky.
na 180 °C
Suroviny
Hrnčekový čokoládový korpus: | |
5 ks (veľkosť M) |
|
1 hrnček (200 ml) |
|
1 KL |
|
štipka |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
1/2 hrnčeka (prášok) |
|
1/2 hrnčeka (prášok) |
|
1 bal. |
|
1-2 PL |
|
Na poliatie korpusu: | |
|
|
Čokoládovo-jablkový krém: | |
4 ks väčšie |
|
125 ml |
|
100 ml |
|
150 g (Figaro) |
|
200 g |
|
Čokoládová poleva: | |
100 g |
|
50 g |
|
2,5 PL |
|
Postup
-
1
Mierkou je 200 ml hrnček. Plech na pečenie má rozmer 20x35x6 cm. Môžete spotrebovať popadané či poškodené jablká... stačí pekne orezať, očistiť a použiť.
- 2
Na korpus vyšľahám najprv celé vajcia s cukrami a štipkou soli, pridám olej, cez sitko preosejem múku, kakao, čokoládu, prášok do pečiva a prilejem rum.
- 3
Hustejšie cesto rozotriem na plech, ktorý som vyložila papierom na pečenie, aby sa dal z plechu ľahšie vybrať. Pečiem v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 25-30 minút. Kontrolujem špajľou.
- 4
Upečený korpus vyberiem aj s papierom z plechu a nechávam chladnúť. Potom prekrojím po hrúbke na polovicu - na 2 pláty. Vrchný plát rukami rozdrobím na malé kúsky do misky a nechám bokom.
- 5
Spodný plát vrátim späť do plechu a primerane polejem studeným mliekom.
- 6
Na krém očistím a nakrájam jablká. S vodou a cukrom ich uvarím vo väčšom kastróle. Horúce mäkké jablká som roztlačila pučiakom na kašu. Môžete použiť tyčový mixér. Hneď do nich pridám zmäknuté kocky masla a nalámanej čokolády. Poriadne miešam, aby sa všetko spojilo.
- 7
Následne do zmesi prisypem nadrobený korpus a varechou vymiešam do jednotného krému. Pripravený krém rozotriem na mliekom poliaty spodný plát korpusu v plechu. Vyrovnám povrch a odkladám do chladničky.
- 8
Povrch krému polejem čokoládovou polevou. Polevu pripravím vymiešaním všetkých surovín nad parou alebo na miernom ohni v kastrólčeku. Po zatuhnutí polevy (bol v chladničke 3-4 hodiny) koláč naporciujem.
- 9
Prajem všetkým dobrú chuť.
Tiež Čokoládový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem za recept