Bleskový kurací vývar v tlakovom hrnci

Foto: manekenpix
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Stehná, očistenú zeleninu vcelku, cibuľu (so šupkou pre farbu) a celý strúčik cesnaku vložíme do tlakového hrnca.
- 2
Pridáme koreniny a zalejeme studenou vodou po rysku max naplnenia vo vnútri hrnca.
- 3
Hrniec uzavrieme, ventil nastavíme na tlak a na vysokom plameni zahrievame, kým nezačne vychádzať para. Potom plameň znížime na mierny a spolu všetko povaríme zhruba 20 minút.
- 4
Hrniec odstavíme z plameňa a pomaly vypúšťame paru, otvoríme a zo stien papierovou utierkou utrieme bielkovinovú penu.
- 5
Oberieme mäsko od kostí, zeleninu nakrájame, vývar ešte dochutíme a pridáme naseknú vňať.
- 6
Podávame s rezancami.
Tiež kurací vývar:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu