Kurací vývar
Kurací vývar

Bleskový kurací vývar v tlakovom hrnci

manekenpix - fotkamanekenpix, dnes 15:21
Bleskový kurací vývar v tlakovom hrnci
Foto: manekenpix
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 ks
2 ks
1/4 ks
1 ks
1 strúčik



Postup

  1. 1

    Stehná, očistenú zeleninu vcelku, cibuľu (so šupkou pre farbu) a celý strúčik cesnaku vložíme do tlakového hrnca.

  2. 2

    Pridáme koreniny a zalejeme studenou vodou po rysku max naplnenia vo vnútri hrnca.

  3. 3

    Hrniec uzavrieme, ventil nastavíme na tlak a na vysokom plameni zahrievame, kým nezačne vychádzať para. Potom plameň znížime na mierny a spolu všetko povaríme zhruba 20 minút.

  4. 4

    Hrniec odstavíme z plameňa a pomaly vypúšťame paru, otvoríme a zo stien papierovou utierkou utrieme bielkovinovú penu.

  5. 5

    Oberieme mäsko od kostí, zeleninu nakrájame, vývar ešte dochutíme a pridáme naseknú vňať.

  6. 6

    Podávame s rezancami.

Diskusia k receptu