prazdny

Ovarová polievka

Bravčové mäso

Mäso nakrájame na kocky, očistenú hlavu rozsekneme a dobre umyjeme. Vložíme do osolenej vody, ...

prazdny

Polievka z bravčových kostí s haluškami

Bravčové mäso

Z kostí a ostatných prísad uvaríme polievku, do ktorej ako vložky použijeme zemiakové halušky.

prazdny

Turčianska zabíjačková kapustnica

Bravčové mäso

Do odvaru dáme kyslú kapustu, sušené huby a varíme, až kým kapusta nezmäkne.

prazdny

Zabíjačková polievka z bravčovej hlavy

Bravčové mäso

Očistenú hlavu dáme variť do vody, neskoršie pridáme krúpy a posolíme. Posekanú cibuľu a cesnak...

prazdny

Liptovský zabíjačkový kyseľ

Bravčové mäso

Do precedeného odvaru dáme kyslú kapustu, cesnak posekaný nadrobno, mleté čierne korenie, majorán a...

prazdny

Slezinová polievka

Bravčové mäso

Krúpy prepláchneme a dáme do slanej vody uvariť domäkka. Cibuľu nakrájame najemno a na masti ju...

prazdny

Pečená bravčová panenka plnená klobásovým mäsom

Bravčové mäso

Do umytej a osušenej bravčovej panenky urobíme kapsu, ktorú naplníme klobásovým mäsom. Plníme tak, ...

prazdny

Pečená horniacka bravčová hlava

Bravčové mäso

Čerstvú a očistenú bravčovú hlavu dáme asi na päť dní do marinády, ktorú pripravíme z uvedených...

prazdny

Dolnozemská bravčová pečeň

Bravčové mäso

Bravčovú pečeň nakrájame na malé tenké plátky, zľahka obalíme v polohrubej múke a na masti na...

prazdny

Zabíjačkový guláš v bochníku

Bravčové mäso

Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...

prazdny

Syrová roláda

Bravčové mäso

Recept vhodný na každú párty.

prazdny

Gazdovský tanier

Bravčové mäso

Bravčové karé okoreníme, osolíme prudko opečieme na panvici na tuku po oboch stranách. Kyslú kapustu...

prazdny

Terina z foie gras s hruškovým čatní

Olovrant

Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

prazdny

Kačací konfit s kandizovanou cibuľou a grilovanou polentou

Hlavné jedlá

Kačacie stehná očistíme a namarinujeme do olivového oleja, byliniek so soľou a korením. Na druhý...

prazdny

Pečené kačacie prsia s duseným kelom a pečeným jablkom

Hlavné jedlá

Jablká rozkrojíme a vydlabeme jadrovník. Do vzniknutej jamky nalejeme med, priklopíme vrchnou časťou jablka...

prazdny

Kačacia pečeň foie gras s oatmeal

Hlavné jedlá

Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...

prazdny

Cesnakovo-cibuľové kura

Kuracie mäso

Tento recept mám od mojej kamarátky a je absolútne jednoduchý, veľmi chutný a veľmi obľúbený u...

prazdny

Králičia pečeň s cibuľkou a hrozienkami, ktoré sa niekoľko dní kúpali v koňaku

Večera

... s Furmintom od J & J Ostrožoviča - výber z hrozna 2008

prazdny

Jelení chrbát so šípkovou omáčkou

Hlavné jedlá

Šípkovu omáčku si pripravíme nasledovne: Na oleji si urestujeme nastrúhanú koreňovú zeleninu. Pridáme odblanené časti...

prazdny

Červený kapor

Hlavné jedlá

Kapra vypitveme, zbavíme šupín a plutiev (kožu ponecháme), narežeme ho na podkovy, poriadne poumývame a...

prazdny

Králik na korení

Bravčové mäso

Králika rozdelíme na 8 porcií, zalejeme ich červeným vínom, octom a korením a necháme ich...

prazdny

Kačka so slivovicou

Hlavné jedlá

Kačacie prsia nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a dáme marinovať do slivovice a oleja....

prazdny

Kurča pre chlapov

Kuracie mäso

Prsia obalíme v hladkej múke. Pomarančový džús, sójovú omáčku, cesnak, med, čili...

prazdny

Kuracia roláda

Kuracie mäso

Najprv si pripravíme takzvaný fáš: do mletého bôčika postupne zašľaháme soľ, korenie, trochu muškátového kvetu, ...

prazdny

Kuracie stehná v jogurte

Kuracie mäso

Kuracie stehná umyjeme, osušíme, položíme na olejom vymastený pekáč. Zalejeme jogurtovou omáčkou. Pripravíme...

prazdny

Žobrácka pochúťka

Hovädzie mäso

Dôkladne umyté držky varíme. Vodu počas varenia 2–krát vymeníme. Uvarené držky necháme vychladnúť.

prazdny

Plnené kapustové listy

Bravčové mäso

Umyté kapustné listy povaríme 5 minút v osolenej vode. Potom ich vyberieme, odkrojíme tvrdé dolné...

prazdny

Salašnícka šošovica s hráškom

Bravčové mäso

Šošovicu a hrach namočíme do vody. Na druhý deň ich v tej istej vode varíme...

prazdny

Fazuľová nátierka

Bravčové mäso

Deň vopred namočenú fazuľu uvaríme v mierne osolenej vode. Precedíme a pomelieme ju na mäsovom mlynčeku....

prazdny

Zapečené klobásy

Bravčové mäso

Šampiňóny umyjeme a necháme odkvapkať, cibuľu olúpeme a najemno nastrúhame. Paradajky nakrájame na plátky, pekáč...

prazdny

Toasty s párkami

Bravčové mäso

Plátky chleba opečieme z oboch strán. Z jednej strany natrieme horčicou, posypeme nadrobno nakrájanou cibuľou...

prazdny

Zaprávané držky

Bravčové mäso

Držky uvaríme domäkka, pridáme zeleninu a varíme ešte pol hodiny, kým je všetko mäkké...

prazdny

Tatarák pre chlapa

Hovädzie mäso

Mäso nasekajte dvoma veľmi ostrými nožmi. Z okraja dosky ho stierajte späť do jej stredu tupými...

prazdny

Čardášové ragú

Hovädzie mäso

Mäso pokrájame na pásiky, v miske ho premiešame s olejom a necháme v chladničke aspoň hodinu...

Mäso