Chrbát z daniela v medovo- -tymianovej kruste

Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave, 18. februára 2010
Chrbát z daniela v medovo- -tymianovej kruste
Foto: Marek Velček
4
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
100 g
400 g
100 g
20 g
20 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Chrbát z daniela, asi 150 g v kuse osolíme, okoreníme a obalíme v kruste z medu a tymianu. Mäso dáme piecť na asi 8-12 minút pri 175-180 °C do rúry.

  2. 2

    Cibuľu speníme do zlatista, pridáme tymian, zemiaky uvarené v šupke, čerstvé nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme, zarestujeme, zalejeme šľahačkou a necháme 5-8 minút redukovať.

  3. 3

    Upečené mäso podávame so zemiakmi, prelejeme prírodnou šťavou a ozdobíme šalátom.

  4. 4

    Náš tip: K zverine podávame dobré víno. Pre chuťovo výraznejšie úpravy sa hodia staršie ročníky Frankovky.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: