Chrbát z daniela v medovo- -tymianovej kruste
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave, 18. februára 2010
šéfkuchár reštaurácie v hoteli Matyšák v Bratislave, 18. februára 2010

Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Chrbát z daniela, asi 150 g v kuse osolíme, okoreníme a obalíme v kruste z medu a tymianu. Mäso dáme piecť na asi 8-12 minút pri 175-180 °C do rúry.
-
2
Cibuľu speníme do zlatista, pridáme tymian, zemiaky uvarené v šupke, čerstvé nakrájané dubáky, osolíme, okoreníme, zarestujeme, zalejeme šľahačkou a necháme 5-8 minút redukovať.
-
3
Upečené mäso podávame so zemiakmi, prelejeme prírodnou šťavou a ozdobíme šalátom.
-
4
Náš tip: K zverine podávame dobré víno. Pre chuťovo výraznejšie úpravy sa hodia staršie ročníky Frankovky.
Diskusia k receptu