Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Lambada zákusok fotorecept

pn - fotkapn, 27. septembra 2020
Lambada zákusok (fotorecept)
Foto: pn

Zase jeden recept z Chorvátska, kde tento zákusok pozná každý. Videla som pod takýmto názvom zákusok na Slovensku, ale je úplne iný. Budem Zobraziť celý popisZase jeden recept z Chorvátska, kde tento zákusok pozná každý. Videla som pod takýmto názvom zákusok na Slovensku, ale je úplne iný. Budem rada ak vyskúšate aj tento recept. Ja som ho robila tentokrát ako veľkú tortu. Recept píšem na veľkosť plechu z rúry.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
4 ks
150 g
150 g
1 dcl
1 dcl teplá
1 bal.
1 bal.
 nastrúhaná
Plnka I:
1 l
3 bal.
125 g
Plnka II:
500 ml
150 g
1 bal.
70 g
125 g
Poleva:
250 g
80 g
Okrem toho:
200 g




Postup

  1. 1

    Korpus si spravíme ako zvykneme. Ja keď robím v kuchynskom robote, tak bielky neoddeľujem. Vyšľahám vajcia s cukrom do svetlej peny, postupne pridám vodu a olej. Do peny vmiešam múku, kypriaci prášok a nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech (33x22 cm). Pečieme na 180 °C asi 20 minút, záleží ako pečie rúra. Keď je korpus upečený, dáme z neho dole "kôrku", aby sa neoddeľovala prvá plnka. Z Fanty si trochu odoberieme a rozmiešame v nej puding. Ostatnú Fantu s cukrom necháme zovrieť a pridáme rozmiešaný puding. Uvaríme a horúce vylejeme na korpus. Rozotrieme a hneď poukladáme na vrch sušienky, ktoré trochu namočíme do vody s cukrom alebo môžeme aj do džúsu.

    Lambada zákusok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď sme poukladali sušienky, necháme vychladnúť asi 30 minút a potom dáme na 2 hodiny do chladničky.

    Lambada zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme si druhú plnku. Z mlieka si odoberieme trochu a rozmiešame v ňom Gustin. Ostatné mlieko dáme zovrieť s cukrom, prilejeme rozmiešaný škrob a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť a potom primiešame maslo.

    Lambada zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď sa vychladila prvá plnka so sušienkami, môžeme rozotrieť druhú plnku. Necháme vychladnúť do druhého dňa.

    Lambada zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ceru roztopíme a dáme do nej polámanú čokoládu. Dohladka rozmiešame aby nebola horúca a polejeme zákusok. Dáme do chladničky stuhnúť. Ja som robila tortu na objednávku tak nemám z nej rez. Tak som fotila celú tortu.

    Lambada zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tu je torta ozdobená k narodeninám pre jedného chlapca. Nadpis je po chorvátsky.

    Lambada zákusok (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

izabella929
@pn , perfektná lambada..už som videla veľa receptov na tento zákusok, no nepiekla som ,ale možno tiež vyskúšam..
1x motyka
dobravareska
robila som lambadu, podľa receptu od kolegyne pred 15 stimi rokmi . J to svieži zákusok, jej bol trochu iný recept...ale asi dva krát som robila z neho tortu ako ty, ale mala som doma formu veľké srdce..tak bola to srdcová torta... poleva na tvojej je ako zrkadlo, ukážková...
1x motyka
kucharka
Rada by som upiekla tento koláč, len neviem čo je Gustin a čím by sa dal nahradiť. Poradí mi niekto, prosím? Ďakujem.
1x haji
haji
@kucharka (6.1.2021 22:41)
Ano, Gustin i Maizena jsou názvy kukuřičných škrobů různých výrobců.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia