Dierkovaný kokosový zákusok fotorecept
Foto: olinecka
Hrnčekové cesto, výborný puding, ukončenie šľahačkou a ovocím. Jednoduchý recept na zákusok, ktorý prekvapí chuťou, zvládnu aj začiatočníci.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
2 hrnčeky (1 hrnček = 250 ml) |
|
1 hrnček |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček (vlažné) |
|
Pudingový krém: | |
600-900 ml |
|
5-6 PL |
|
2-3 bal. (v prášku) |
|
štipka |
|
125 g čerstvé zmäknuté |
|
200 ml (14 - 16 %) |
|
Šľahačka: | |
400 ml (33 %) |
|
1 bal. |
|
Navrch: | |
(alebo iné čerstvé ovocie) |
|
Postup
-
1
Suroviny na cesto.
-
2
Suroviny na pudingový krém a šľahačku.
-
3
Cesto: Múku a kakao preosejeme, pridáme zbytok suchých surovín a premiešame. Následne pridáme vajíčka, mlieko, olej a všetko dobre premiešame najlepšie mixérom.
-
4
Plech 25x30 cm vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 25-30 minút.
-
5
V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok, kto má rád puding môže pridať tri balenia pudingu + 900 ml mlieka. Vlejeme do zvyšku zohriateho mlieka, do ktorého pridáme, cukor, štipku soli a uvaríme hustý puding. Za horúca vmiešame čerstvé maslo pokrájané na menšie kúsky a kyslú smotanu.
-
6
Do upečeného korpusu urobíme varechou dierky po celom celej ploche, viď foto.
-
7
Na korpus navrstvíme horúci puding. Smotanu vyšľaháme do polotuha, pridáme Smetafix a došľaháme do tuha. Šľahačku rozotrieme na pudingový krém.
-
8
Uhladíme a zákusok vložíme do chladničky stuhnúť.
-
9
Pred podávaním pokrájame, ozdobíme ovocím, dobrú chuť.
Som rada, že si si našla čas nahliadnuť do receptu a vyskúšať upiecť. Pridávam recepty, foto, aby sa dali ľahko pochopiť. Teším sa, že ťa recept oslovil.