Pudingový zákusok

Lambada zákusok (fotorecept)

Autor receptu: pn

Zase jeden recept z Chorvátska, kde tento zákusok pozná každý.* Videla som pod takýmto názvom zákusok na Slovensku, ale je úplne iný. Budem rada ak vyskúšate aj tento recept. Ja som ho robila tentokrát ako veľkú tortu. Recept píšem na veľkosť plechu z rúry.

20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus si spravíme ako zvykneme. Ja keď robím v kuchynskom robote, tak bielky neoddeľujem. Vyšľahám vajcia s cukrom do svetlej peny, postupne pridám vodu a olej. Do peny vmiešam múku, kypriaci prášok a nastrúhanú citrónovú kôru. Cesto vylejeme na vymastený, múkou vysypaný plech (33x22 cm). Pečieme na 180 °C asi 20 minút, záleží ako pečie rúra. Keď je korpus upečený, dáme z neho dole "kôrku", aby sa neoddeľovala prvá plnka. Z Fanty si trochu odoberieme a rozmiešame v nej puding. Ostatnú Fantu s cukrom necháme zovrieť a pridáme rozmiešaný puding. Uvaríme a horúce vylejeme na korpus. Rozotrieme a hneď poukladáme na vrch sušienky, ktoré trochu namočíme do vody s cukrom alebo môžeme aj do džúsu.
  2. Keď sme poukladali sušienky, necháme vychladnúť asi 30 minút a potom dáme na 2 hodiny do chladničky.
  3. Uvaríme si druhú plnku. Z mlieka si odoberieme trochu a rozmiešame v ňom Gustin. Ostatné mlieko dáme zovrieť s cukrom, prilejeme rozmiešaný škrob a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť a potom primiešame maslo.
  4. Keď sa vychladila prvá plnka so sušienkami, môžeme rozotrieť druhú plnku. Necháme vychladnúť do druhého dňa.
  5. Ceru roztopíme a dáme do nej polámanú čokoládu. Dohladka rozmiešame aby nebola horúca a polejeme zákusok. Dáme do chladničky stuhnúť. Ja som robila tortu na objednávku tak nemám z nej rez. Tak som fotila celú tortu.
  6. Tu je torta ozdobená k narodeninám pre jedného chlapca. Nadpis je po chorvátsky.