Pudingový zákusok
Pudingový zákusok

Krémové krupicové rezy

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 5. novembra 2022
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
5 PL
štipka
2 PL mleté
1/2 bal.
3 PL
2 PL
Na poliatie korpusu:
150 ml
1 bal.
1 PL
Na potretie:
3-4 PL
Krém:
750 ml
150 g
1 bal.
1 bal.
80 g
150 g
Ganache:
150 ml
150 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh spolu s kryštálovým cukrom a štipkou soli. Keď máme sneh hotový, po jednom pridávame žĺtky a na najmenšej rýchlosti šľaháme ďalej ručným mixérom. Ďalej pridáme preosiatu múku, práškový cukor, kakao a mleté orechy. Opatrne vmiešame k vaječnej pene, aby nespadla. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech 30x20 cm. Pečieme 20 minút na 180 °C.

  2. 2

    Ešte teplú piškótu polejeme zohriatym mliekom, do ktorého sme pridali rum a vanilkový cukor. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Vanilkový puding a krupicu rozpustíme v 200 ml mlieka. Zvyšok mlieka dáme zohriať na platňu spolu s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Do zohriateho potom pridáme mlieko s pudingom a krupicou a uvaríme na hustý puding. Hotový ho prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame a po lyžiciach za stáleho miešania pridávame vychladnutý puding .

  4. 4

    Vychladnutú piškótu natrieme 3-4 PL Nutelly (trochu ju zohrejeme, aby sa lepšie natierala) a rovnomerne nanesieme krém. Hotový zákusok ešte polejeme ganache, ktorú pripravíme tak, že v zohriatej smotane roztopíme čokoládu. Koláčik necháme dobre stuhnúť v chlade.

Diskusia k receptu

olinecka
Už som piekla niečo podobné len je potrebné ho zjesť čo najskôr... Pretože krupica nemá už dobrú chuť. Takže u mňa je to dobré, čerstvé.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia