Krémové krupicové rezy
Zdroj: Môj instagram
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 5 PL |
|
| štipka |
|
| 2 PL mleté |
|
| 1/2 bal. |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| Na poliatie korpusu: | |
| 150 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
| Na potretie: | |
| 3-4 PL |
|
| Krém: | |
| 750 ml |
|
| 150 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 80 g |
|
| 150 g |
|
| Ganache: | |
| 150 ml |
|
| 150 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh spolu s kryštálovým cukrom a štipkou soli. Keď máme sneh hotový, po jednom pridávame žĺtky a na najmenšej rýchlosti šľaháme ďalej ručným mixérom. Ďalej pridáme preosiatu múku, práškový cukor, kakao a mleté orechy. Opatrne vmiešame k vaječnej pene, aby nespadla. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný plech 30x20 cm. Pečieme 20 minút na 180 °C.
- 2
Ešte teplú piškótu polejeme zohriatym mliekom, do ktorého sme pridali rum a vanilkový cukor. Necháme vychladnúť.
- 3
Krém: Vanilkový puding a krupicu rozpustíme v 200 ml mlieka. Zvyšok mlieka dáme zohriať na platňu spolu s vanilkovým a kryštálovým cukrom. Do zohriateho potom pridáme mlieko s pudingom a krupicou a uvaríme na hustý puding. Hotový ho prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame a po lyžiciach za stáleho miešania pridávame vychladnutý puding .
- 4
Vychladnutú piškótu natrieme 3-4 PL Nutelly (trochu ju zohrejeme, aby sa lepšie natierala) a rovnomerne nanesieme krém. Hotový zákusok ešte polejeme ganache, ktorú pripravíme tak, že v zohriatej smotane roztopíme čokoládu. Koláčik necháme dobre stuhnúť v chlade.
Tiež pudingový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Mne osobne najviac chutí, keď odstojí cez noc :) ale úprimne… je tak dobrý, že sa zje veľmi rýchlo :)