Škoricové rezy s kyslou smotanou fotorecept
Fantastické rezy vhodné na sviatočné posedenie, ktoré prekvapia chuťou. Nenáročná príprava, ktorú zvládne aj začiatočník.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 200 g |
|
| 200 g |
|
| 1 bal. |
|
| štipka |
|
| 100 ml |
|
| Na pokvapkanie korpusu: | |
|
|
|
| Puding: | |
| 900 ml |
|
| 6 PL |
|
| 3 bal. v prášku (alebo Zlatý klas) |
|
| Smotanový krém: | |
| 250-300 ml (33 %) |
|
| 1 bal. |
|
| 400 ml (16 %) |
|
| 2 bal. |
|
| Na posypanie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka vyšľaháme do peny, pridáme štipku soli, cukor, vyšľaháme do penista a po častiach vmiešame olej. Múku preosejeme spojíme s práškom do pečiva a varechou zapracujeme do vaječného základu.
-
2
Plech 25x30 cm vyložíme papierom a rozotrieme pripravené cesto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 20-25 minút.
-
3
Suroviny na puding a smotanový krém.
-
4
Upečený korpus preklopíme na pracovnú dosku, stiahneme papier na pečenie.
-
5
Korpus dáme na plech, vrch upravíme, pokvapkáme mliekom.
-
6
Puding: V troche mlieka rozhabarkujeme pudingový prášok. Zbytok mlieka dáme variť s cukrom, po zovretí vlejeme pripravený pudingový prášok a uvaríme hustý puding, ktorý za horúca vylejeme na pripravený korpus. Necháme vychladnúť.
-
7
Smotanový krém: Kyslú smotanu, vanilínový cukor zmiešame spolu. Vyšľaháme smotanu a šľahačku po častiach zmiešame s kyslou smotanou.
-
8
Smotanový krém rozotrieme po celom povrchu pudingu.
-
9
Uhladíme a dáme do chladničky stuhnúť. Pred podávaním pokrájame a rezy posypeme mletou škoricou.
-
10
Takto rez, dobrú chuť.









Ďakujem som rada že si si našla čas nahliadnuť do receptu a prečítať.