Bezlepkový chlebík so pšenom a s čučoriedkami
Ak máte chuť si zamaškrtiť, ste na správnej adrese. Upečte si sladký chlebík bez lepku plný banánov, čučoriedok a s pridaním
pšena. Osladili Zobraziť celý popisAk máte chuť si zamaškrtiť, ste na správnej adrese. Upečte si sladký chlebík bez lepku plný banánov, čučoriedok a s pridaním
pšena. Osladili sme ho len javorovým sirupom, ktorý mu dodal na karamelovej vôni a chuti. Naša zmes Promix PK vám zaručí,
že jeho príprava bude veľmi jednoduchá. Výborne sa hodí na raňajky, na desiatu deťom do školy alebo ako poobedný koláčik
ku kávičke. Neváhajte a pustite sa do pečenia.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks zrelé |
|
1/3 šálky |
|
1 ČL |
|
1/2 šálky (alebo kokosové) |
|
2 šálky (alebo PK špeciál ) |
|
1/2 šálky (alebo uvarené pšeno) |
|
1 ČL |
|
1/4 ČL |
|
1 šálka |
|
Na posypanie: | |
(alebo práškový cukor) |
|
Postup
-
1
1 šálka = 250 ml. Roztlačené banány zmiešame spolu s javorovým sirupom, vanilkovým extraktom a mandľovým (prípadne kokosovým) mliekom.
- 2
V inej mise spolu premiešame suché prísady - preosiatu bezlepkovú múku Promix PK, pšenovú múku, kypriaci prášok a sódu bikarbónu. Miešame, kým nezmiznú všetky hrudky.
- 3
Suchú zmes teraz nasypeme k banánovej a dôkladne, ale jemne gumenou varechou všetko spolu vypracujeme na hladké cesto. Napokon pridáme aj umyté, dobre osušené čučoriedky a jemne ich primiešame do cesta.
- 4
Cesto vylejeme do formy na biskupský chlebík, ktorý sme vystlali paierom na pečenie. Vložíme do rúry vopred vyhriatej na 180 °C a pečieme 50-60 minút. Na konci pečenia urobíme test špajlou - ak vyjde suchá a čistá z koláča, je hotový. Pred krájaním necháme chlebík vychladnúť a môžeme posypať kokosovým práškom (prípadne práškovým cukrom).
Tiež banánový chlebík:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu