![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pór so zemiakmi
Biele časti póru nakrájame najemno a cibuľu nasekáme. Spolu ich dáme na rozpálený olej a na...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekaný baklažán
Baklažán pozdĺžne prerežeme. Do každej polovice urobíme asi 4 zárezy, pričom dávame pozor, aby...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Jarabice po burgundsky
Jarabice najskôr očistíme a vypitveme. Rozpolíme ich a na masle opečieme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Srnčie predné mäso
Mäso pokrájame na stredne veľké kúsky a osolíme. Cibuľky dáme variť do vody na 10 minút....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Králik po provensálsky
Králika rozporciujeme, osolíme a prešpikujeme slaninou. Na masle ho z oboch strán opečieme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kozie alebo jahňacie mäso na karí (Colombo De Cabri)
Tvrdé mango rozkrojíme na kúsky, kozie alebo jahňacie mäso, cibuľu, cesnak, zemiaky, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kohút na víne
Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča s baskickou omáčkou
Kurča očistíme, osolíme a zviažeme. Do kastróla dáme olej, vložíme doň kurča a pečieme....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzske kurča
Naporciované kurča zbavené kože a kostí osolíme a zasypeme tymianom. Od večera do rána ho necháme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča na provensálsky spôsob
Kurča očistíme, rozštvrtíme a na oleji narýchlo opečieme. Potom ho podlejeme bielym vínom a pridáme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bourguignon
Mäso (hovädzie, alebo jahňacie) nakrájame na väčšie kocky, mrkvu a cibuľu na kolieska. Všetko...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzska roštenka
Vykostenú roštenku očistíme, nakrájame na plátky, naklepeme z oboch strán na tenko a posolíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené bravčové kotlety s jablkami
Plnku pripravíme tak, že všetky prísady zmiešame (stúhanka, strúhaný zeler, maslo, mlieko, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parížske rezne
Rezne vložíme do mikroténového vrecka, aby nepustili šťavu a neboli potom suché a naklepeme ich...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybí koláč s paradajkami
Do hrnca s vodou dáme bobkový list, nové a čierne korenie. Keď voda začne vrieť,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Guláš z kapra
Cibuľu posekáme, papriky rozpolíme, zbavíme semien a nakrájame na rezance. Zeler nakrájame na kocky,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybacie soté
Na rozohriatom oleji opražíme na kolieska pokrájaný pór, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané šampiňóny, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Filé z morskej šťuky s dusenou mrkvou
Mrkvu umyjeme, očistíme a pokrájame na prúžky. V kastróle zohrejeme 2 PL masla a mrkvu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybie filé na zelenine
Plátky rybieho filé opečieme z obidvoch strán, pridáme šampiňóny, kolieska paprík a paradajok. Podusíme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené kuracie stehná na zelenine
Zemiaky očistíme, nakrájame na kolieska, pridáme pokrájanú mrkvu, olej, premiešame (zamiešame po pridaní...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kurča na kvasenej kapuste
Do pekáča rozložíme 1 kg kyslej kvasenej kapusty. Na kapustu položíme rozpolené alebo rozporciované kurča, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Prírodné kuracie prsia s kapustou
Dve cibule očistíme, nakrájame nadrobno, opražíme na oleji a pri miernej teplote dusíme 10 minút....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracie prsia na zelenine
Olej rozpálime v hrnci a opražíme v ňom cesnak rozotrený so soľou. Pridáme kuracie mäso nakrájané...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Špagety s mrkvou a cesnakom
Špagety uvaríme v osolenej vode s trochou oleja. Potom ich scedíme a necháme v cedidle...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané mušličky
Cestoviny (mušlicky) dáme variť. Medzitým na olivovom oleji opražíme cibuľu, cesnak pór, pridáme hrášok,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cestoviny so špenátom
Umytý špenát neosušíme a dáme ho rovno do hrnca, kde ho dusíme. Keď spľasne, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pikantná fazuľa s hubami
Namočenú fazuľu uvaríme. Na oleji opražíme cibuľu, pretlačený cesnak, fazuľu a nakrájané huby...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sójové rizoto
Deň vopred namočíme sóju do vody, na druhý deň vodu zlejeme, dolejeme do hrnca novú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pražená zelenina
Vývar, sójovú omáčku a sezamový olej zmiešame. Mrkvu, papriku, cibuľu a zázvor nakrájame...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečené zemiaky s cesnakovým tvarohom
Na menší plech položíme zopár väčších umytých nových zemiakov so šupkou a dáme ich upiecť pri teplote...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Losos v lístkovom ceste
Mrkvu a pór nakrájame na veľmi tenké a dlhé rezance, krátko povaríme v osolenej vode a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybací paprikáš
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme červenú papriku, na kúsky pokrájanú rybu, osolíme, ...