Rýchla klasika. ?
2
porcie
porcie
5 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na malé kúsky a vložíme do hrnca. Pridáme 3 prelisované strúčiky cesnaku, soľ, korenie, papriku a rascu. Zalajeme vodou a varíme, kým zemiaky zmäknú.
- 2
Po odstavení pridáme zvyšný prelisovaný cesnak a majorán, ktorý v ruke ešte podrvíme.
- 3
Rozmixujeme a polievku podávame s krutónmi.
- 4
Ak chceme jemnejšiu chuť cesnaku, pridáme všetok na začiatku. Ak nás z cesnaku nafukuje, prekrojíme strúčiky a vyberieme z nich stonku (zelený stred).
Tiež cesnaková polievka:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Tak varím najradšej. Jednoducho a zo základných surovín. :)