
Foto: Shan’shi
Naše omáčky sú rýchle, chutné a autentické. Sú inšpirované originálnymi receptúrami z Ázie – bez kompromisov na kvalite a chuti. Stačí pár minút a aj z obyčajného kuraťa alebo zeleniny vytvoríte nezabudnuteľný obed či večeru.
Vychutnajte si atmosféru Bangkoku, Tokia či Šanghaja – bez toho, aby ste museli opustiť kuchyňu.
Sweet China
Sladko-kyslá klasika, ktorá je dokonalá k chrumkavým kúskom kuraťa, tofu alebo zeleniny. Vyznačuje sa jemne sladkým profilom s náznakom ovocia a korenín, ktorý poteší každého milovníka ázijskej kuchyne.Fun fact:
Sladko-kyslé omáčky majú pôvod v čínskej kuchyni, ale ich popularita explodovala najmä v západnom svete – najmä v USA, kde sa stali ikonou "Chinese takeout".
Japan Teriyaki omáčka
Božská japonská omáčka s vyváženou kombináciou sójovej omáčky, mirinu (Mirin je sladké ryžové víno, ktoré sa bežne používa v japonskej a niekedy aj čínskej či fúznej ázijskej kuchyni. Je to tekutá ingrediencia, ktorá má jemnú sladkastú chuť) a cukru. Ideálna na glazovanie mäsa, marinovanie alebo ako jednoduchý doplnok k wok pokrmom. Dodá každému jedlu charakteristickú sladko-slanú chuť s typickým umami tónom.Fun fact:
Slovo "teriyaki" pochádza zo slov "teri" (lesk) a "yaki" (grilovať). Omáčka dodáva jedlu lesklý glazovaný vzhľad – to je jej poznávacie znamenie v japonskej kuchyni!
Red Curry omáčka
Thajská špecialita plná intenzívnych chutí – kombinácia červeného karí, kokosového mlieka a aromatických byliniek. Skvelá k ryži, morským plodom alebo zelenine. Jemne pikantná, no stále zamatová.Fun fact:
Červené karí je jedným z najstarších druhov thajského karí – tradične sa pripravuje z viac než 10 druhov korenia a chilli, ktoré sa ručne tĺkli v mažiari.
Prečo si ich zamilujete?

Foto: Shan’shi
Sladko-kyslá kuracia pochúťka
Porcie: 2Shan’shi prísady:
Ostatné prísady:
Postup:
Kuracie kúsky umyjeme a nakrájame na pásiky. Cesnak ošúpeme a nakrájame. Rozpálime olej vo woku alebo v panvici a osmažíme kuracie kúsky a cesnak. Pridáme huby a za stáleho miešania pečieme 5-7 minút. Potom pridáme kúsky ananásu a Sweet China. Dochutíme soľou a korením a ešte 5 minút pečieme. Podľa chuti pridáme čili omáčku. Podávame posypané jarnou cibuľkou.
TIP: Môžeme podávať s basmati ryžou.
Zdroj: YouTube/@shanshislovensko