Objavte Áziu vo svojej kuchyni:
Hotové omáčky Sweet China, Japan Teriyaki a Red Curry v praktickom 120 g sáčku

P.R. Servis, včera 06:00     4 minúty čítania

INZERCIA - Nemáte čas variť, ale nechcete zľaviť z chuti? Objavte silu autentickej ázijskej kuchyne s našimi hotovými omáčkami Sweet China, Japan Teriyaki a Red Curry – zabalenými v praktických 120 g sáčkoch, ktoré si vás získajú svojou jednoduchosťou a výnimočnou chuťou. Žiadne konzervanty, žiadne zbytočnosti – len poctivá chuť Ázie, ktorú si zamilujete.



Foto: Shan’shi

Naše omáčky sú rýchle, chutné a autentické. Sú inšpirované originálnymi receptúrami z Ázie – bez kompromisov na kvalite a chuti. Stačí pár minút a aj z obyčajného kuraťa alebo zeleniny vytvoríte nezabudnuteľný obed či večeru.

Vychutnajte si atmosféru Bangkoku, Tokia či Šanghaja – bez toho, aby ste museli opustiť kuchyňu.

Sweet China

Sladko-kyslá klasika, ktorá je dokonalá k chrumkavým kúskom kuraťa, tofu alebo zeleniny. Vyznačuje sa jemne sladkým profilom s náznakom ovocia a korenín, ktorý poteší každého milovníka ázijskej kuchyne.

Fun fact:
Sladko-kyslé omáčky majú pôvod v čínskej kuchyni, ale ich popularita explodovala najmä v západnom svete – najmä v USA, kde sa stali ikonou "Chinese takeout".

Japan Teriyaki omáčka

Božská japonská omáčka s vyváženou kombináciou sójovej omáčky, mirinu (Mirin je sladké ryžové víno, ktoré sa bežne používa v japonskej a niekedy aj čínskej či fúznej ázijskej kuchyni. Je to tekutá ingrediencia, ktorá má jemnú sladkastú chuť) a cukru. Ideálna na glazovanie mäsa, marinovanie alebo ako jednoduchý doplnok k wok pokrmom. Dodá každému jedlu charakteristickú sladko-slanú chuť s typickým umami tónom.

Fun fact:
Slovo "teriyaki" pochádza zo slov "teri" (lesk) a "yaki" (grilovať). Omáčka dodáva jedlu lesklý glazovaný vzhľad – to je jej poznávacie znamenie v japonskej kuchyni!

Red Curry omáčka

Thajská špecialita plná intenzívnych chutí – kombinácia červeného karí, kokosového mlieka a aromatických byliniek. Skvelá k ryži, morským plodom alebo zelenine. Jemne pikantná, no stále zamatová.

Fun fact:
Červené karí je jedným z najstarších druhov thajského karí – tradične sa pripravuje z viac než 10 druhov korenia a chilli, ktoré sa ručne tĺkli v mažiari.

Prečo si ich zamilujete?

  • Rýchla príprava – hotové za pár minút
  • Praktické balenie – žiadne zvyšky v chladničke
  • Bez zbytočných prísad
  • Chuť Ázie u vás doma




  • Foto: Shan’shi

    Sladko-kyslá kuracia pochúťka

    Porcie: 2

    Shan’shi prísady:
  • 1 balíček Sweet China
  • 1-2 PL ostrá čili omáčka

  • Ostatné prísady:
  • 10 g šampiňónov alebo hlivy ustricovej
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 300 g kuracích kúskov
  • 150 g ananásu
  • 2 PL wok oleja
  • jarná cibuľka
  • soľ, korenie

  • Postup:
    Kuracie kúsky umyjeme a nakrájame na pásiky. Cesnak ošúpeme a nakrájame. Rozpálime olej vo woku alebo v panvici a osmažíme kuracie kúsky a cesnak. Pridáme huby a za stáleho miešania pečieme 5-7 minút. Potom pridáme kúsky ananásu a Sweet China. Dochutíme soľou a korením a ešte 5 minút pečieme. Podľa chuti pridáme čili omáčku. Podávame posypané jarnou cibuľkou.

    TIP: Môžeme podávať s basmati ryžou.



    Zdroj: YouTube/@shanshislovensko












    TOPlist