Špaldové bagety
Špaldové bagety

Celozrnné špaldové bagety so sušenými paradajkami videorecept

lukas1983 - fotkalukas1983, 30. marca 2021
Celozrnné špaldové bagety so sušenými paradajkami (videorecept)
Foto: lukas1983

Ak ste milovníci domáceho pečiva, alebo ak chcete potešiť návštevu a prekvapiť ich výbornými domácimi bagetkami, tak potom je tento recept práve pre vás.
Zdroj: youtube.com/watch?v=f69oDquzN2s

10
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Videopostup

Suroviny

330 g
250 ml
50 g
3 PL
1 ČL
1 strúčik
štipka
4 g
štipka
2 ČL
Na potretie:
 (alebo olivový olej)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky dáme všetky suroviny (sušené paradajky nakrájané na malé kúsky) a vymixujeme - vypracujeme cesto.

  2. 2

    Cesto prikryjeme a necháme odpočívať minimálne 1 hodinu, kým cesto nebude dostatočne vykysnuté.

  3. 3

    Po vykysnutí cesto rozdelíme na polovicu a vyformujeme - vytvarujeme 2 bagety.

  4. 4

    Preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, opäť prikryjeme a necháme odpočívať ešte 20 minút.

  5. 5

    Medzi tým si predhrejeme rúru na 200 °C.

  6. 6

    Po 20 minútach bagety odkryjeme a dáme piecť na 17-20 minút.

  7. 7

    Po upečení bagetky potrieme obyčajným maslom alebo olivovým olejom (kým sú ešte teplé).

  8. 8

    Prajem dobrú chuť.

Recept je zaradený do kategórií:
Chlieb a pečivo, Pečené

Diskusia k receptu