Domáce bagety fotorecept
Foto: olinecka
Upečte si bagety ako z pekárne.
porcie
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Teplú vodu dáme do misy, vsypeme sušené droždie, necháme nakysnúť kvások. Po nakysnutí pridáme preosiatu múku, soľ, olej.
-
2
Varechou dobre premiešame, aby sa nám všetko spojilo.
-
3
Vypracujeme hladké cesto, ktorého vrch potrieme olejom, posypeme múkou, zakryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť aspoň 1 hodinu.
-
4
Nakysnuté cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku.
-
5
Cesto rozdelíme na štyri časti, z ktorých urobíme bochníky.
-
6
Bochníky rozšúľame na bagety dlhé asi 15 cm.
-
7
Plech vyložíme papierom na pečenie a poukladáme naň pripravené bagety, papier medzi nimi trocha zahneme, aby sa bagety nespojili pri pečení. Necháme trocha na plechu nakysnúť.
-
8
Pred vložením do rúry bagety potrieme studenou vodou a urobíme do nich zárezy. Pečieme v rúre vyhriatej na 230 °C, do ktorej dáme na spodnú mriežku plech s vodou, aby bagety boli po upečení. Pečieme 25-30 minút do zlatista.
-
9
Upečené bagety za horúca potrieme vodou. Dobrú chuť.
Oplatí sa bude spokojnosť.
Som rada že sa našiel čas prečítať recept Ďakujem.