lunter nemá fotku

Lunter

«1 2 3 »

Špargľový quiche Špargľový quiche Vaše

V mixéri rozmixujeme údené tofu, mlieko, pridáme soľ a korenie.

Vegánske špaldové pirohy Vegánske špaldové pirohy Vaše

Pripravíme si cesto - v miske zmiešame múku, olej, vodu a soľ. Vypracujeme hladké cesto a odložíme do chladničky.

Vegánske špenátové palacinky Vegánske špenátové palacinky Vaše

Sójové mlieko rozmixujeme s baby špenátom. V mise zmiešame špaldovú múku, špenátovú zmes, vodu a soľ podľa vlastnej chuti.

Pečené tofu so zeleninou a s domácou marinádou Pečené tofu so zeleninou a s domácou marinádou Vaše

Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. V hrnci zohrejeme vodu. Mrkvu a brokolicu necháme zmäknúť v pare nad horúcou vodou asi 30 minút. Hrášok pridáme 20 minút pred koncom. Zeleninu treba skontrolovať, mrkva zvyčajne mäkne dlhšie.

Grilované marinované tofu so sezamom Grilované marinované tofu so sezamom Vaše

Quinou preplácheme teplou vodou, potom ju varíme vo vriacej vode približne 15 minút na miernej teplote.

Domáca granola so sójovým zakysaným nápojom Domáca granola so sójovým zakysaným nápojom Vaše

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na plech, vyslaný papierom na pečenie, vysypeme orechy, pečieme asi 10 minút. Mandľové hoblinky pečieme spolu s orechmi, ale na plech ich dáme o 4 minúty neskôr.

Orechová torta s kokosovo-arašidovým krémom Orechová torta s kokosovo-arašidovým krémom Vaše

Tofu, mlieko a cukor rozmixujeme. V miske zmiešame múku, mleté orechy, sódu bikarbónu. Pridáme ocot, tofu zmes a roztopený kokosový olej. Premiešame a cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom 20 cm vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 175 stupňov približne 45 - 60 minút.

Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami Vaše

Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.

Jahodové tofu guľky Jahodové tofu guľky Vaše

Do misy najemno postrúhame tofu. Pridáme ryžové mlieko, špaldovú múku, špaldovú krupicu a kukuričnú strúhanku. Jemne osolíme a vypracujeme cesto. Nemalo by byť ani príliš husté, ani riedke - aby sa z neho dobre formovali guľky. Podľa potreby dodáme kukuričnú strúhanku alebo ryžové mlieko.

Valentínske tofu lievance Valentínske tofu lievance Vaše

V mixéri vymiešame tofu, polievkovú lyžicu kokosového oleja a polovicu mandľového mlieka do krémovej konzistencie. V miske zmiešame suché ingrediencie. Postupne pridáme zmes z tofu, zvyšok mandľového mlieka a vymiešame hustejšie cesto - nemalo by byť príliš husté, ani príliš riedke.

Francúzske medové toasty s jablkami a cesnakom Francúzske medové toasty s jablkami a cesnakom Vaše

Toastový chlieb natrieme z oboch strán maslom a na rozohriatej panvicu opekáme z oboch strán. Medzitým nakrájame strúčiky cesnaku (podľa chuti). Keď sa toasty opečú, pridáme na panvicu plátky cesnaku, opečieme ich z každej strany dozlatista.

Kávovo-čokoládová pena s tofu Kávovo-čokoládová pena s tofu Vaše

Horkú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Uvaríme espresso a necháme ho vychladnúť na izbovú teplotu.

Mandľovo-broskyňový koláč s tofu Mandľovo-broskyňový koláč s tofu Vaše

Tofu nakrájame na kocky. Jednu broskyňu nakrájame na kocky, druhú na mesiačiky.

Zdravý mrkvový koláč Zdravý mrkvový koláč Vaše

Korpus: V miske roztlačíme banán, pridáme nastrúhanú mrkvu a sójový jogurt, špaldovú múku, kypriaci prášok a nakoniec agávový sirup. Dôkladne premiešame.

Plnená tekvica s tofu Plnená tekvica s tofu Vaše

Tekvicu umyjeme osušíme, prerežeme na polovice a vyberieme jadierka. Ak máme sušené huby, vopred ich namočíme.

Tofu sviečková na smotane Tofu sviečková na smotane Vaše

Na oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu, nastrúhanú zeleninu, zalejeme vodou, pridáme koreniny, bobkový list a dusíme, pokým zelenina nezmäkne.

Tofu fašírky so zeleninovým šalátom Tofu fašírky so zeleninovým šalátom Vaše

Jednu cibuľu a cesnak najemno nakrájame a opečieme na panvici s trochou olivového oleja. Ovsené vločky zalejeme horúcou vodou a necháme napučať.

Lievance s tofu a avokádom Lievance s tofu a avokádom Vaše

Strapec cherry paradajok pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov približne 10 minút.

Ciabatta s tofu chilli a čerstvou zeleninou Ciabatta s tofu chilli a čerstvou zeleninou Vaše

Ciabatty prerežeme na polovice. Na spodnú polovicu natrieme sojakrém v množstve podľa vlastnej chuti.

Kotlíkový guláš s tofu Kotlíkový guláš s tofu Vaše

Pokrájanú cibuľu opražíme na oleji, pridáme korenie (paprika, zmes na guláš, rasca, chilli) a zemiaky nakrájané na kocky, ktoré orestujeme. Jeden menší zemiak si môžeme odložiť na zahustenie. Podlejeme vodou alebo zeleninovým vývarom a dusíme do polomäkka.


«1 2 3 »

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist