lunter nemá fotku

Lunter


Čokoládové brownies bez vajíčok Čokoládové brownies bez vajíčok Vaše

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. V mise zmiešame suché prístady - múku, kakao, cukor, soľ, škoricu. Potom pridáme vanilkový extrakt, olej a premiešame metličkou. Nakoniec primiešame vidličkou roztlačené tofu, zmiešané so sójovým mliekom a dôkladne vymiešame, aby sa suroviny prepojili.

Vegánske škvarkové pagáče Vegánske škvarkové pagáče Vaše

Pripravíme si kvások - mlieko mierne zohrejeme, odlejeme si približne 100 ml, pridáme doň cukor a rozmrvené droždie. Zvyšných 50 ml si necháme na dolievanie. Kvások necháme vykysnúť. Zatiaľ nakrájame zemiak na malé kocky a dáme uvariť.

Zeleninová štrúdľa Zeleninová štrúdľa Vaše

Rúru predhrejeme na teplotu 200 stupňov, plech vystelieme papierom na pečenie. Na panvicu dáme olej, pridáme najemno nakrájanú cibuľu a cesnak a chvíľku restujeme. Potom pridáme na malé kocky nakrájanú zeleninu a dusíme domäkka.

Zapekaný baklažán s tofu, cícerom a dresingom Zapekaný baklažán s tofu, cícerom a dresingom Vaše

Rúru si dáme vyhriať na 180 stupňov. Cibuľu a cesnak najemno nakrájame. Tofu popučíme vidličkou. Baklažány prekrojíme na polovice a stred vydlabeme. Dáme ich do zapekacej misy, pokvapkáme olejom, osolíme, okorením a pečieme pri 180 stupňoch približne 15 minút.

Bazalkové kari s tofu a cícerom Bazalkové kari s tofu a cícerom Vaše

Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky. V panvici necháme rozohriať olej, dáme doň cibuľku, cesnakovo-zázvorovú pastu a koreniny. Pár minút opražíme. Potom pridáme odkvapkaný cícer a nakrájané tofu. Premiešame a necháme niekoľko minút opekať. Medzitým nakrájame bazalku a papriku, papriku pridáme do panvice, zalejeme vývarom a kokosovým mliekom. Varíme približne 10 - 15 minút.

Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou Palacinky zo špaldovej múky s kapustovou tofu plnkou Vaše

Hríby vopred namočíme do horúcej vody aspoň na hodinu, aby zmäkli. Mlieko, múku a olej dokonale vymiešame, aby v ceste neboli hrudky. Dochutíme štipkou soli.

Nepečený čoko tart s tofu Nepečený čoko tart s tofu Vaše

Tofu rozmixujeme so sójovým mliekom, javorovým sirupom a kakaom. Pridáme rozpustenú čokoládu.

Tekvicový koláč Tekvicový koláč Vaše

Hokkaido (alebo maslovú tekvicu) vydlabeme a nakrájame na kocky, uvaríme domäkka vo vode. Vodu scedíme a tekvicu roztlačíme tyčovým mixérom na pyré. Ak sme robili pyré z celej tekvice, odvážime si 250 g, zvyšok môžeme zamraziť na ďalšie použitie.

Koláč s jablkami, bielym tofu a hrozienkami Koláč s jablkami, bielym tofu a hrozienkami Vaše

Zo surovín na cesto vymiesime hladké elastické cesto - múku zmiešame s cukrom, pridáme tuhý kokosový olej a vodu. Rukami vymiesime cesto, ktoré dáme asi na hodinu odležať do chladničky.

Vanilkovo-mandľová torta s hruškami Vanilkovo-mandľová torta s hruškami Vaše

V miske vypracujeme z múky, práškového cukru, mandľového mlieka a kokosového oleja elastické cesto - ak je suché, pridáme pár lyžíc mlieka, ak sa lepí, pridáme lyžicu múky. Cesto zabalíme do fólie a kým pripravíme plnku, dáme odstáť do chladničky.



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist