Čokoládová pena
Čokoládová pena

Tofu čokoládová pena

lunter - fotkalunter, dnes 15:30. Komerčný recept.
Tofu čokoládová pena
Foto: lunter

Ak hľadáš dezert, ktorý je zároveň lahodný, zdravší a jednoduchý na prípravu, táto tofu čokoládová pena je pre teba ako stvorená. Spojenie hodvábne Zobraziť celý popisAk hľadáš dezert, ktorý je zároveň lahodný, zdravší a jednoduchý na prípravu, táto tofu čokoládová pena je pre teba ako stvorená. Spojenie hodvábne jemného tofu, kvalitnej čokolády a prírodne sladkého javorového sirupu vytvára krémovú pochúťku, ktorú si zamiluješ na prvé ochutnanie. Stačí pár ingrediencií a máš hotový dezert, ktorý poteší každého milovníka čokolády.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

900 g
680 g (polosladká, kúsky)
237 ml
2 PL
225 g




Postup

  1. 1

    Čokoládu dáme do misky a ohrievame ju v mikrovlnke po 30-sekundových intervaloch, vždy premiešame, až kým sa neroztopí do hladka.

  2. 2

    Do mixéra dáme roztopenú čokoládu, vanilkový extrakt, tofu a javorový sirup. Mixujeme, kým nezískame hladkú krémovú konzistenciu.

  3. 3

    Vymiešanú zmes preložíme do misky, kde do nej jemne zapracujeme Creme de Tofu. Dávame si pozor, aby sme to neprehnali s miešaním – pena by nám mohla spľasnúť.

  4. 4

    Servírujeme ozdobené čerstvým ovocím a lístkami mäty.

Diskusia k receptu