Veľkonočný vrkoč
Pečieme ho po celý rok, ale hlavne na Veľkú noc a Vianoce / vtedy je Vianočný...
Pražená zelenina
Vývar, sójovú omáčku a sezamový olej zmiešame. Mrkvu, papriku, cibuľu a zázvor nakrájame...
Richtárová pochútka
Mam rád zemiakové placky, pečienku aj bravčové mäso a toto je pre mňa výborná kombinácia.
Zapekaná tekvica
Tekvice umyjeme, ošúpeme a pokrájame na plátky. Osolíme ich a necháme chvíľu odležať. Múku...
Pohostenie pre rodinu
Po pohostení pre Terkiných spolužiakov som o dva dni prichystala pohostenie pre rodinu.
Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky
Knedlík: Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Z cesta si „vymodelujeme“ knedlík. Necháme asi 15 minút odstáť....
Cuketová polievka
Hladal som fajn recept a tato polievka je mixom vsetkych co som videl. Tie kombinacie mi...
Cuketová pizza
Cuketu zbavíme šupky a jadierok a nastrúhame nahrubo. Vytlačíme šťavu a dužinu dáme do misy...
Rýchla cesnakovo-krémová polievka
Keďže manžel ochorel, tak dnes to bola cesnaková rýchlovka... Varila mi ju moja mama vždy keď...
Banskobystrické kvetinové hodiny
Banskobystrické kvetinové hodiny v Národnej ulici, boli postavené, pravdepodobne, v roku 1959 (nie je to isté,...
Losos s brokolicovou omáčkou
Milujem lososa, veľmi rýchlo sa pripravuje a je výborny s akoukoľvek omáčkou. Dnes sme si dali brokolicovú....
Zapekaná špargľa v šunke
Tip: Hlavičky sú najlepšie Zo špargle sú najchutnejšie hlavičky, skúste si ich uvariť v pare...
Rýchla jogurtová pizza
Všetky suroviny na cesto dáme do misky a poriadne vyhnetieme. Plech si vymastíme olivovým olejom a...
Pikantné zelené fazuľky so sušenými paradajkami
Dobrú úrodu zelených fazuliek treba náležite zúžitkovať - a aká je lepšia úprava tejto jemnej zeleniny, ...
Jarní vajíčkový salát podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 41 ČSN...
Výborná dusená červená kapusta
Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.
Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske
Komu sa chce v tých teplotách stáť za sporákom?Vymýšľame ľahké a rýchle jedlá. Remosku mám len asi...
Bryndzový trhanec
Už roky som nerobila lokše, vždy som sa hrozila toho smradu zhorenej múky na šporákovej platničke....
Jesenná hokkaido polievka
Jesenná hokkaido polievka, ktorá sa skvele hodí na toto krásne jesenné počasie.
Cestoviny z jedného hrnca
Všetky suroviny okrem syra dáme do hrnca , varíme na miernom ohni 10-12 minút kým sa cestoviny...
Jemné buchty
Tieto buchty sú u nás veľmi obľúbené. Cesto je krehké, aj na druhý deň chutia...
Tradičné zemiakové „šišky“ s makom
Zemiakové cesto stojí pri zrode mnohých skvelých jedál, slaných aj sladkých. Nenechávajte ho však dlho...
Srdiečka z palacinkového cesta
Dnešný valentínsky, teda výsostne aktuálny námet, som čerpala z maďarského webu...
Koláčiky z ovsených vločiek
Recept na tieto výborné voňavé koláčiky pochádza z Ottovej kuchárky , , Sladké pečenie".
Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi
Recept je z kuchárskej knihy 100 najlepších receptov na voľnom ohni. Je trosku netradičný, ...
Pappa al Pomodoro
Chlebovo paradajková polievka z Toskánska. Prvýkrát som ju tam aj jedla, v jednej lokálnej ...