prazdny

Veľkonočný vrkoč

Koláče

Pečieme ho po celý rok, ale hlavne na Veľkú noc a Vianoce / vtedy je Vianočný...

prazdny

Hokkaido placky s batátmi

Bezmäsité jedlá

Moje kombinácie a večné experimenty to som proste ja.

prazdny

Pražená zelenina

Bezmäsité jedlá

Vývar, sójovú omáčku a sezamový olej zmiešame. Mrkvu, papriku, cibuľu a zázvor nakrájame...

prazdny

Richtárová pochútka

Bravčové mäso

Mam rád zemiakové placky, pečienku aj bravčové mäso a toto je pre mňa výborná kombinácia.

prazdny

Tvarohová torta s ovocím

Torty

Recept "odkukaný" z internetu, dnes urobený.

prazdny

Zapekaná tekvica

Bezmäsité jedlá

Tekvice umyjeme, ošúpeme a pokrájame na plátky. Osolíme ich a necháme chvíľu odležať. Múku...

prazdny

Marinované hovädzie s rozmarínom

Hovädzie mäso

Chutný a netradičný spôsob prípravy hovädzieho mäsa.

prazdny

Pohostenie pre rodinu

Bezmäsité jedlá

Po pohostení pre Terkiných spolužiakov som o dva dni prichystala pohostenie pre rodinu.

prazdny

Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky

Kuracie mäso

Knedlík: Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Z cesta si „vymodelujeme“ knedlík. Necháme asi 15 minút odstáť....

prazdny

Cuketová polievka

Bezmäsité jedlá

Hladal som fajn recept a tato polievka je mixom vsetkych co som videl. Tie kombinacie mi...

prazdny

Cuketová pizza

Hlavné jedlá

Cuketu zbavíme šupky a jadierok a nastrúhame nahrubo. Vytlačíme šťavu a dužinu dáme do misy...

prazdny

Rýchla cesnakovo-krémová polievka

Polievky

Keďže manžel ochorel, tak dnes to bola cesnaková rýchlovka... Varila mi ju moja mama vždy keď...

prazdny

Banskobystrické kvetinové hodiny

Predjedlá

Banskobystrické kvetinové hodiny v Národnej ulici, boli postavené, pravdepodobne, v roku 1959 (nie je to isté,...

prazdny

Losos s brokolicovou omáčkou

Hlavné jedlá

Milujem lososa, veľmi rýchlo sa pripravuje a je výborny s akoukoľvek omáčkou. Dnes sme si dali brokolicovú....

prazdny

Duetky

Koláče

Urobíme kvások z mlieka cukru a droždia a potom zamiesime cesto a necháme nakysnúť na...

prazdny

Zapekaná špargľa v šunke

Hlavné jedlá

Tip: Hlavičky sú najlepšie Zo špargle sú najchutnejšie hlavičky, skúste si ich uvariť v pare...

prazdny

Rýchla jogurtová pizza

Bezmäsité jedlá

Všetky suroviny na cesto dáme do misky a poriadne vyhnetieme. Plech si vymastíme olivovým olejom a...

prazdny

Pikantné zelené fazuľky so sušenými paradajkami

Bezmäsité jedlá

Dobrú úrodu zelených fazuliek treba náležite zúžitkovať - a aká je lepšia úprava tejto jemnej zeleniny, ...

prazdny

Jarní vajíčkový salát podle ČSN

Bravčové mäso

Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 41 ČSN...

prazdny

Výborná dusená červená kapusta

Bezmäsité jedlá

Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.

prazdny

Baklažán s bryndzou a cukinou v remoske

Bezmäsité jedlá

Komu sa chce v tých teplotách stáť za sporákom?Vymýšľame ľahké a rýchle jedlá. Remosku mám len asi...

prazdny

Bryndzový trhanec

Bezmäsité jedlá

Už roky som nerobila lokše, vždy som sa hrozila toho smradu zhorenej múky na šporákovej platničke....

prazdny

Kysnuté koláčiky

Koláče

Rada robím s tohoto cesta, tak sa chcem podeliť aj s Vami.

prazdny

Jesenná hokkaido polievka

Bezmäsité jedlá

Jesenná hokkaido polievka, ktorá sa skvele hodí na toto krásne jesenné počasie.

prazdny

Cestoviny z jedného hrnca

Cestoviny

Všetky suroviny okrem syra dáme do hrnca , varíme na miernom ohni 10-12 minút kým sa cestoviny...

prazdny

Jemné buchty

Koláče

Tieto buchty sú u nás veľmi obľúbené. Cesto je krehké, aj na druhý deň chutia...

prazdny

Tradičné zemiakové „šišky“ s makom

Bezmäsité jedlá

Zemiakové cesto stojí pri zrode mnohých skvelých jedál, slaných aj sladkých. Nenechávajte ho však dlho...

prazdny

Vegánsky jablčník

Koláče

Ak máte doma pár vecí a chcete jenoduchý jablčník - tu ho máte :)

prazdny

Srdiečka z palacinkového cesta

Dezerty

Dnešný valentínsky, teda výsostne aktuálny námet, som čerpala z maďarského webu...

prazdny

Koláčiky z ovsených vločiek

Dezerty

Recept na tieto výborné voňavé koláčiky pochádza z Ottovej kuchárky , , Sladké pečenie".

prazdny

Perkelt z kohúta so šošovicou a šampiňónmi

Hlavné jedlá

Recept je z kuchárskej knihy 100 najlepších receptov na voľnom ohni. Je trosku netradičný, ...

prazdny

Pappa al Pomodoro

Bezmäsité jedlá

Chlebovo paradajková polievka z Toskánska. Prvýkrát som ju tam aj jedla, v jednej lokálnej ...