Zeleninová terina, bryndzové guľky a rozmarínové sušienky
Pripravíme si zeleninu na terinu.
Mamin ultrarýchly koláč
Ja nepečiem, lebo to neviem. Ale tento recept je taký rýchly a jednoduchý, že...
Dagnije na žaru/mušle slávky na grile
Hľadala som nejaké staršie fotky a našla som aj ako nám domáci v Chrovátsku griloval mušle, ...
Závin s gaštanovým pyré
Mam v chladnicke uz nejaky cas gastanove pyre a nevedela som co s nim. Vyskusala som...
Mrkvovo-hrachová nátierka
Pôvodne som chcela robiť hummus, ale nemala som cícer ani tahini, tak som sa rozhodla...
Muffiny - ľudová (teda moja) tvorivosť
Kúpila som si formu na muffiny a rozhodla som sa niečo vymyslieť, výsledok ma milo prekvapil
Ryžový nákyp
Ryžový nákyp máme radi zvlášť vtedy, keď už máme chuť na niečo sladké. Toto jedlo robíme...
Perkelt z kuracích srdiečok na čerstvom leči
S lečom je to v domácnosti podobné, ako s vývarom. Vždy je dobré, keď...
Daouhd Basha - Libanonské mäsové guľôčky
Libanonská kuchyňa sa počíta ako 2. najlepšia na svete po francúzskej kuchyni. Je veľmi rôznorodá,...
Gaštanová nepečená roláda
Gastronomické trendy nás ženú vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Ľudia však túžia vrátiť sa k chuťovým spomienkam na svoje...
Zemiaková polievka s hubami a bravčovinou
Väčšinu „váry“ prispôsobujem chúťkam mojej veliacej kapitán_admirálky. S „obyčajnou“ zemiakovou polievkou, aj keď so zmesou...
Ovsené mlieko
Toto mlieko je lahodné, jemné a celkom chutné. Môžete si ho pripraviť bez akýchkoľvek prísad...
Slimáky s cesnakovým maslom
V rajnici varíme 2 minúty víno, vývar, estragón a 125 ml vody. Potom pridáme...
Čokoládový puding zo sladkého chleba
Milovnici cokolady a cokoladoveho si pochutnaju na tomto jednoduchom dezerte, ktory mozno konzumovat teply, ...
Plnený mandľový koláčik z Holandska
Aj som uvazovala, ci mam toto pridat, lebo to nie je nejake pekne. Ale...
Červená fazuľová omáčka aj pre začiatočníkov
Niekedy sa stáva, že príde čas, keď treba zápasiť s prievanom v peňaženke, alebo...
Fit segedínsky guláš s knedlíkom z celozrnnej múky
Knedlík: Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Z cesta si „vymodelujeme“ knedlík. Necháme asi 15 minút odstáť....
Cesto na pizzu s kváskom
Už roky sa snažím nájsť cesto na pizzu, ktoré by bolo po upečení tak správne žuvacie...
Taštičky z chlebového cesta so smotanou plnené mangoldom a fetou
Spravila som chlebové cesto so smotanou a naplnila som ho mangoldom a fetou, výborné za tepla...
Bryndzovo-jogurtové halušky
Bryndzové halušky určite každý pozná a aj ich okoštoval, ale ja svoje robím aj s pridaním...
Raňajky od srdca
. a pre chudé bruchá :) v našej domácnosti táto vysnená pozícia pripadá len frajerovi, ...
Šalát Aberdeen Angus
Na panvici opečieme cuketu, baklažán a kuriatka, osolíme, okoreníme a naukladáme spolu so cherry...
Slovenské prekladané zemiaky
Doma kopu zemiakov od svokry, dátum smotany sa blíži ku koncu spotreby, bryndza a cibuľa...
Karfiolovo-zelerová polievka s doplnkami
Variabilita s rcp „Dedkova miLilliová polievka“, obľuby mojej vnučky, princezničky Lillinky, už od útleho...