Šťavnatý „Elizabeth“ chlebík
Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 14. decembra 2016
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 14. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
50 minút
na 150 °C
na 150 °C
Suroviny
3 ks |
|
125 g |
|
125 g |
|
125 g |
|
125 g |
|
125 g |
|
250 g |
|
125 g |
|
1/2 KL |
|
1/2 bal |
|
štipka |
|
100 g |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Mandle pokrájame najemno a orechy zasa nahrubo nasekáme. Citronát a figy nakrájame nadrobno, hrozienka opláchneme a osušíme.
- 2
Vajcia vyšľaháme s cukrom, primiešavame do nich mandle, orechy, citronát, figy a hrozienka. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mletú škoricu a štipku soli. Premiešame.
- 3
Jednu väčšiu alebo dve malé chlebíčkové formy potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Vylejeme pripravené cesto a pečieme asi 50 minút pri teplote 150 °C. Hotový chlebíček môžeme poliať čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.video-recepty.com/gastroslovnik/citronat-a-oranzat...