Šťavnatý „Elizabeth“ chlebík

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 14. decembra 2016
Šťavnatý „Elizabeth“ chlebík
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
45 minút
príprava
50 minút
na 150 °C

Suroviny

3 ks
125 g
125 g
125 g
125 g
125 g
250 g
125 g
1/2 KL
1/2 bal
 štipka
100 g
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Mandle pokrájame najemno a orechy zasa nahrubo nasekáme. Citronát a figy nakrájame nadrobno, hrozienka opláchneme a osušíme.

  2. 2

    Vajcia vyšľaháme s cukrom, primiešavame do nich mandle, orechy, citronát, figy a hrozienka. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mletú škoricu a štipku soli. Premiešame.

  3. 3

    Jednu väčšiu alebo dve malé chlebíčkové formy potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Vylejeme pripravené cesto a pečieme asi 50 minút pri teplote 150 °C. Hotový chlebíček môžeme poliať čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli.

Diskusia k receptu

evanaaa
125g citronát? To je aký, keď sa dá aj krájať, nie je to omyl? Inak, chlebíček obsahuje samé dobrotky, bude iste chutný.
evanaaa
@Tiginko , vďaka, tak trochu som mala na mysli kandizovanú kôru, mama robievala pomarančovú, citronátom sme zvykli volať kyselinu citrónovú, alebo šťavu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia