Šťavnatý „Elizabeth“ chlebík

Helena Kohútová
šéfcukrárka hotela Elizabeth**** v Trenčíne, 14. decembra 2016 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Šťavnatý „Elizabeth“ chlebík Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
45 min
príprava
50 min
na 150 °C

Suroviny

3 ks
125 g
125 g
125 g
125 g
125 g
250 g
125 g
1/2 KL
1/2 bal
 štipka
100 g
 na vymastenie formy
 na vysypanie formy
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mandle pokrájame najemno a orechy zasa nahrubo nasekáme. Citronát a figy nakrájame nadrobno, hrozienka opláchneme a osušíme.

  2. 2

    Vajcia vyšľaháme s cukrom, primiešavame do nich mandle, orechy, citronát, figy a hrozienka. Potom pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, mletú škoricu a štipku soli. Premiešame.

  3. 3

    Jednu väčšiu alebo dve malé chlebíčkové formy potrieme maslom a vysypeme strúhankou. Vylejeme pripravené cesto a pečieme asi 50 minút pri teplote 150 °C. Hotový chlebíček môžeme poliať čokoládou rozpustenou vo vodnom kúpeli.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist