Foto: vevnisko
Čo tak pre zmenu privítať nový rok s niečím chrumkavým k vínku či šampanskému veď predsa trocha originality nikomu nezaškodí .... chlebíčky sú prežitok Zobraziť celý popisČo tak pre zmenu privítať nový rok s niečím chrumkavým k vínku či šampanskému veď predsa trocha originality nikomu nezaškodí .... chlebíčky sú prežitok milé dámy :D
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Z preosiatej múky, masla, syra, papriky a soli vymiešame hladké cesto, zabalíme ho do fólie a dáme na hodinku do chladničky
- 2
Olivy necháme odkvapkať prípadne trocha vysušiť na papierovej utierke (šťava z olív znepríjemní tvarovanie guličiek).
- 3
Z cesta vyformujeme valček s priemerom asi 4 cm a nakrájame z neho asi centimeter hrubé kolieska. Stlačíme na placku a do každej zabalíme olivu a vyformujeme guličky. Uložíme na plech vyložený papierom a pečieme vo vyhriatej rúre ako uznáme za vhodné (naša trúba to zvládla za 15 min a pri 160 stupňoch)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja tiež vymýšľam rôzne chuťovky, a tento rok som sa práve rozhodla pridať k nim aj "prežitok" - klasiku - chlebíčky:)
A tvoje olivy vyzerajú super, dala by som si povedať:)
ja ich robím takto. Sú veľmi zaujímavej chuti a k vínu akurát.
Tvoj recept je zaujímavý, určite aj dobrý....minichuťovky vhodné k vínku, vhodné aj na Silvestra :-)
Aj tu na Vareche máme zaujímavé ...napr :
varecha.pravda.sk/recepty/moje-oblozene-chlebicky-fotorec...
Len mám problém lebo po upečení sa trochu rozliezli, nezostala také pekné guľaté.
Viete mi prosím niekto pomôcť? Ďakujem :)