Geršľová polievka s cícerom a bielou fazuľkou

martina34 - fotkamartina34, 11. septembra 2010
Geršľová polievka s cícerom a bielou fazuľkou
Foto: martina34

Geršľa - jačmenné krúpy je veľmi chutná potravina, takúto polievku zvykne robievať moja mamina a vždy si na nej pochutíme.

180 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

100 g
1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 ks
3 ks
2 ks
1/2 ks
4 ks
podľa chuti
štipka
1 čl
5-6 ks




Postup

  1. 1

    Do väčšieho hrnca si dáme variť údené mäso, varíme ho do mäkka cca 1,5 - 2 hodinky v 3-4 litroch vody. Po hodine varenia pridáme do hrnca bielu suchú fazuľu, korenie a po ďalšej pol hodine si pridáme aj namočený cícer. Cca 20 minútach pridáme jačmnenné krúpy, cibuľu a mrkvu. Mäso, ak je už mäkké, vyberieme a pridáme aj petržlen a zeler. Varíme asi ďalších 20 minút, potom si pridáme nakrájané zemiaky. V hrnčeku si do hladka vymiešame čl hladkej múky spolu s červenou paprikou a troškou vody. Vylejeme do polievky, čo mám ju trošku zahustí. Dochutíme soľou a pokiaľ máme už zeleninu mäkkú, polievku odstavíme a pridáme na jemno nasekanú zelerovú vňať. Mäso môžeme do polievky nakrájať, no lepšie je ho podávať samotné s chrenom a čiernym chlebíkom.

Diskusia k receptu

alexdidi
Fazuľu nemočíš? Do takýchto polievok robím zápražku. Keď sa múka opraží, lepšie vonia aj chutí ako surová, myslím si...
tetuska
u nás to volajú geršňa, už som ju dávno nevarila, vyskúšam...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia