Geršľová polievka s cícerom a bielou fazuľkou
Foto: martina34
Geršľa - jačmenné krúpy je veľmi chutná potravina, takúto polievku zvykne robievať moja mamina a vždy si na nej pochutíme.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do väčšieho hrnca si dáme variť údené mäso, varíme ho do mäkka cca 1,5 - 2 hodinky v 3-4 litroch vody. Po hodine varenia pridáme do hrnca bielu suchú fazuľu, korenie a po ďalšej pol hodine si pridáme aj namočený cícer. Cca 20 minútach pridáme jačmnenné krúpy, cibuľu a mrkvu. Mäso, ak je už mäkké, vyberieme a pridáme aj petržlen a zeler. Varíme asi ďalších 20 minút, potom si pridáme nakrájané zemiaky. V hrnčeku si do hladka vymiešame čl hladkej múky spolu s červenou paprikou a troškou vody. Vylejeme do polievky, čo mám ju trošku zahustí. Dochutíme soľou a pokiaľ máme už zeleninu mäkkú, polievku odstavíme a pridáme na jemno nasekanú zelerovú vňať. Mäso môžeme do polievky nakrájať, no lepšie je ho podávať samotné s chrenom a čiernym chlebíkom.
Diskusia k receptu