Broskyňovo-salková torta

olivka - fotkaolivka, 4. februára 2014
Broskyňovo-salková torta
Foto: olivka

lahká svieža.. mala úspech :)

12
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

150 g
75 g
30 g
1 PL
1 ks
200 ml
14 g
0,5 dcl
 alebo aróma
500 ml
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z múky,masla,vody a cukru si vypracujeme hladké cesto. Pôjde to síce ťažšie ale netreba to vzdávať. :) Zabalené vo fólii ho dáme na pol hodinu do chladničky. Cesto vyvaľkáme do formy a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C až kým nezačne chytať farbu.

  2. 2

    Na salkovú plnku si dáme najprv napučať želatinu do vody, ktorú potom rozpustíme a pridáme citrónovú šťavu alebo arómu.Vyšľaháme šlahačku, zmiešame ju so salkom a primiešame želatínu. Vzniknutú zmes nalejeme na cesto a dáme stuhnúť do chladničky.

  3. 3

    Želé si pripravíme tak, že broskyne rozmixujeme aj so šťavou a vmiešame želé, ktoré si pripravíme podľa návodu na obale. (kto chce sladšie môže pridať ešte cukor) Vylejeme na stuhnutú salkovú plnku a dáme znovu do chladničky dobre stuhnúť. Dozdobíme a dobrú chuť. :)

Diskusia k receptu

11 komentárov k receptu
zákusky s kyselkavým želé navrchu obľubujem, aj tá salková plnka sa mi páči, niekedy túto mlsotu vyskúšam, vďaka za rcp, máš 5*
To vyzerá zaujímavo... broskyne mám rada, salko tiež, nenapadlo mi skombinovať to takýmto spôsobom... ale prečo nie? Vyzerá to veľmi sviežo a jedlo :)

Pridaj komentár k receptu: