Slaná pochúťka na každú príležitosť.
50
porcií
porcií
60 minút
príprava
príprava
12 minút
na 220 °C
na 220 °C
Suroviny
0,4 kg |
|
0,5 kg |
|
1 ks |
|
1-2 ks |
|
1 ks |
|
1 lyž |
|
na potretie |
|
(očistené) |
|
|
|
|
|
na posypanie |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Do veľkej misky nasypeme múku, zmiešame s kypriacim práškom, prisypeme postrúhaný syr, nalejeme smotanu, posolíme. Nakoniec si na strúhadle postrúhame heru /na takom tom hrubom/. Všetky ingrediencie zmiešame dokopy. Použite druhú smotanu v prípade, že je príliš suché a nelepí do kopy.
- 2
Na pomúčenej doske si cesto vyvaľkáme a vykrajujeme požadovaný tvar.
- 3
Pečieme podľa farby, ale zhruba 12 minút na 220°C na papieri na pečenie, potreté vajíčkom a posypané semienkami príp. rascou. /ľanové, sezamové, slnečnicové/
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Jeden komentár