Foto: natali
Tento recept mám z internetu a je úplne úžasný, každý sa po ňom oblizuje ešte aj za ušami :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
cesto : | |
4 |
|
125 g |
|
4 PL (horúca) |
|
1 ks |
|
50 g |
|
50 g |
|
4 PL |
|
1 ks |
|
plnka : | |
4 plátky |
|
200 g |
|
600 ml |
|
50 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
2 PL |
|
4 ČL |
|
na zdobenie : | |
300 ml |
|
1 ks |
|
|
|
|
Postup
-
1
oddelia sa bielky od žltkov. bielky vyšĺaháme dotuha a postupne zapracujeme polovicu cukru. žĺtky spolu s vodou a vanilkovým cukrom vyšľaháme dopenista. pridáme vyšľahaný sneh. múku a solamyl s kakaom a práškom do pečiva zmiešame a pridáme do zmesi. všetko zľahka premiešame. cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 2
upečené cesto vyklopíme na čistý papier na pečenie a použitý stiahneme. cesto necháme vychladnúť. potom z neho vykrojíme dva kruhy : 1 menší a 1 väčší, podľa kupolovitej nádoby s objemom cca 2 litre.
- 3
želatínu namočíme do studenej vody. čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a necháme vychladnúť. vyľľaháme šľahačku a postupne k nej pridávame cukor, vanilkový cukor a soľ. rum zohrejeme a necháme v ňom rozpustiť kávu. zo želatíny vytlačíme vodu a rozpustíme ju v rume. zapracujeme do šľahačky a nakoniec pridáme rozpustenú čokoládu.
- 4
formu - ja som použila stredne veľkú misku vystelieme potravinovou fóliou. nalejeme polovicu čokoládovej šľahačky a položíme naň menší kruh cesta. potom vylejeme zvyšnú plnku a na ňu položíme väčší kruh cesta. prekryjeme fóliou a necháme v chladničke postáť aspoň 3 hodiny. TIP : keďže nám z cesta zostane dosť odrezkov, ja som urobia miesto 2 vrstiev tri - plnku som rozdelila na tretiny.
- 5
tortu vyklopíme na tanier a stiahneme z nej fóliu. pred podávaním vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a natrieme na tortu. ozdobíme kakaom a hoblinkami z čokolády.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
u nás sa tento recept určite zíde ...