Zázvorníčky od babičky

rajcinka - bez fotkyrajcinka, 13. decembra 2009
Zázvorníčky od babičky
Foto: rajcinka

Zázvorníčky, ktoré sa robili dávno, dávno. Jedli sa ako pochúťka k lipovému čaju, alebo k varenému vínku.

60
porcií
60 minút
príprava
5 minút
na 200 °C

Suroviny

5 ks
500 g
500 g
1 lyžica
3 špičky noža




Postup

  1. 1

    Vajcia a cukor miešame 30 minút.

  2. 2

    Potom pridáme zázvor so sódou bikarbónou a vmiešame do múky. Vypracujeme cesto a vykrajujeme rôzne tvary.

  3. 3

    Necháme 24 hodín odstáť a potom pečieme.

Diskusia k receptu

zemo
Ďakujem, moja nebohá starenka z Petrovej Vsi na Záhorí ich robili. Nemal som recept, ale teraz prekvapím moju milovanú päťčlennú nežnú domácu svorku, ktorá má chráni, na Vianoce. Všetko krásne!
zemo
A teraz som si spomenul - starenka, keď ich napiekli, tak ich nechali v prednej chladnej izbe odležať aspoň celý deň i noc, aby zmäkli. Ja len tak..
rajcinka
Ano, ja som to tam aj tak napísala. Viete, je dôležité do dlhé šľahanie a vmiesenie správneho množstva múky. Ani riedke, ani hutné, tak akurát a aj to odležanie.
zemo
Oj, už sa na krásnu bolesť ruky po šľahaní teším! Obrovského Ježiška želám ešte raz !!!
1288_1276494884 - profilový obrázok
oco
oco
Určite ich budem piecť už pár rokov sa nato chystám,pripomína mi to detstvo.Mám otázku 1lyžica mletého zázvoru myslíte polievková,ak áno nebude to moc šťípať?
rajcinka
Určite nie, lebo vždy sme tam dávali 1 pol. lyžicu. Potom mi dajte vedieť, či sa podarili......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia