Foto: mary81
Z pohánkovej múky, bez mlieka a vajec. Je vynikajúca, nadýchaná a voňavá po perníkovom korení..:)
30 minút
na 175 °C
na 175 °C
Suroviny
200 g |
|
45 g (+ešte 1 PL) |
|
65 g (+ešte 1 PL) |
|
100 ml (+ešte 2 PL) |
|
5 PL |
|
1 rovná PL (prip. karob) |
|
1 rovná PL |
|
8 g |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
1 hrsť |
|
1 hrsť |
|
štipka |
|
|
Postup
-
1
Pomelieme ľanové semiačka a zamiešame s 2 PL vody, necháme odstáť cca 15 min.
- 2
V jednej mise zmiešame mokré ingredience, v druhej zmiešame suché ingredience a potom zmiešame spolu. Primiešame orechy a hrozienka.
- 3
Formu vymažame trochou kokosového oleja a posypeme pohánkovou múkou. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupnov cca 30 min. Po upečení necháme vychladnúť vo forme 10 min. Zdobíme kokosom, príp. čokoládou..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu