
Kačacie prsia s pomarančovou omáčkou a červená kapusta z woku
Samozrejme, ze klasicke jedlo takmer nikdy nesklame. No ak chcete vyskusat a ochutnat kacacinu s...

Špenátový prívarok
Na oleji orestujeme cibuľku nakrájanú nadrobno. Rozpustíme špenát, zalejeme 400 ml smotany. Ochutíme soľou,...

Bravčový plátok s čučoriedkovou omáčkou
Keďže čučoriedok je u nás dostatok a väčšinou ich mamka použiva do koláčov, pudingu, pirohov,...

Vanilkové rohlíčky podľa nášho tradičného rodinného receptu
Zdedila som tradicný rodinný recept a pamätám si, ako som ich prvýkrat piekla a ze...

Divina s hruškou na červenom víne
Včera sme mali divinu na smotane. Všetko sa zjedlo len kus mäsa zostal. Upečený, ...

Sýta hrachová polievka z vývaru z údeného mäsa
Ja ako dobrá gazdinka si vždy, keď varím (vlastne parím) údené mäsko, tento chutný vývar...

Dolománky (žemličky) s kyslým mliekom
Nazov „DOLOMÁNKY“ neviem odkial pochadza, ale v našej rodine sa takéto velké či male prekrojene...

Srnčia sviečková v gaštanovej omáčke so slivkami
Kombinácia diviny, gaštanov a sliviek je vynikajúca.

Hruškové tiramisu
Olúpané hrušky nastrúhame na jemnom strúhadle. Zalejeme 0, 5 litra vody, pridáme cukor, vanilku...

Panakota s bazovým sirupom
Želatínu namočíme do studenej vody asi tak na päť minút, do hrnca nalejeme smotanu na šľahanie,...

Môj boršč
Mám dojem, že koľko krajín bolo v bývalom ZSSR, toľko obmien boršču sa varilo. Základom všetkých...

Zapekaný karfiol so zemiakmi
Skúšala som karfiol bez akejkoľvek zeleniny, iba so zemiakmi a výsledok mal úspech.

Tradičné české tlačené koláče
Tieto koláče mám veľmi rád. Môžu sa robiť aj veľké aj menšie s rôznymi náplňami, ...

Letné fitness cookies z ovsených vločiek
V našej rodine sa všetci stravujeme zdravo, no niekedy, keď máme chuť na niečo sladké,...

Vínové šodó
Cca 0, 3l biele víno dať variť s jedným luskom vanilky. Počas varenia rozšlahať do penista 1...

Grahamové rožky
Tento recept mám z jednej super svadby na Orave. Piekla som ich už na rôzne príležitosti. Sú...

Vanilkové rožky - zdravšie a chutnejšie
Tento rok som si povedala, že vianočné vysokokalorické dobroty urobím zdravším spôsobom. Múku som vždy...

Zasnežený koláč s marhuľami
V záhrade dozrievajú marhule a broskyne. Rozhodla som sa čerstvé ovocie použiť do koláča. ...

Vegetariánske kelové závitky
Kedysi som bola "mäsková", ale s pribúdajúcim vekom som začala objavovať bezmäsité jedlá a najmä...

Arašidy, banány a čokoláda v lístkovom ceste
Lístkové cesto vyvaľkáme a rozdelíme na 2 časti. Pri teplote 200°C ich upečieme do zlatohneda...

Bravčové pliecko so zeleninou a zemiakovou kašou
Mäso som nakrájala na kocky. Pridala som trochu gyros korenia, soľ, mleté čierne korenie...

Koložvárska
Notoricky známe jedlo. My ho voláme takto, len prídavným menom, stačí, všetci vedia,...

Rukolové pesto
Bazalkové je fajn, petržlenové ma očarilo, no rukolové ma odrovnalo na rovnej čiare. A...

Tigrí chlieb
Tigrí chlieb je názov pre bochník chleba, ktorý má jedinečnú kôru. Táto kôra vzniká počas...

Cícerové pusinky
Cícerové pusinky sú výbornou chutnou cruelty-free alternatívou ku klasickým pusinkám. Ich príprava je podobná pusinkám z...

Jemne pikantný Buffalo karfiol
Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne...

Púpavový med
1 postup: 200ks...