Vianočné snehové hviezdičky

alex37 - fotkaalex37, 19. decembra 2013
Vianočné snehové hviezdičky
Foto: alex37

Tieto hviezdičky sú zaručený úspech u konzumentov, čokoláda, lieskovce, káva, recept je originál, nikde na nete ho nenájdete. Ak chcete oslniť s niečím originálnym Zobraziť celý popisTieto hviezdičky sú zaručený úspech u konzumentov, čokoláda, lieskovce, káva, recept je originál, nikde na nete ho nenájdete. Ak chcete oslniť s niečím originálnym toto je ono.

20 minút
príprava
30 minút
na 140 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
125 g
1 ks
štipka
1 lyžica
60 g
225 g
na špičku noža
1 ks
50 g
2 kvapky




Postup

  1. 1

    vajcia, žĺtok, prášk. cukor, vanilkový cukor, kávu rozpustenú v kvapke vody, soľ vymiešame s mixerom, do tejto zmesy pridáme roztopenú čokoládu vo vodnom kúpeli, mleté lieskové orechy /môžu byť aj mandle/ s práškom de pečiva.

    Vianočné snehové hviezdičky - obrázok 1
  2. 2

    Prášok len na špičku noža. Všetko spolu vypracujeme. Z cesta vykrajujeme hviezdičky /alebo iné tvary/ 0,5 cm vysoké. Potierame ich bielkovou polevou, ktorú pred pečením necháme postáť cca 10 min. na plechu. Pečiem cca 30min na 140°C, pozor treba dať na bielky.

Diskusia k receptu

tiginko
perfektné, bez múky! To sa mi páči a hneď dnes sa do nich pustím. Koľko kusov vyjde z jednej dávky asi?
alex37
@tiginko , 1 plech + pár kúskov /cca 42?/ neviem presne. Ale určite nesklamú, sú fakt výborné.
sovka62
To teda verím, že sú výborné, stačí prečítať suroviny.
margaretka28
aj mne sa páčia a dávam 5 hviezd, uložím, lebo teraz mám už napečené, tak snád inokedy :-)
tiginko
strašný recept, to je jediné, čo v tejto nočnej hodine zvládam napísať. Rozhodne neodporúčam skúšať, pokiaľ @alex 37 neupresní podrobnosti a nenapíše podrobnejší postup s upozornením na úskalia tohto receptu. Keby mi nebolo ľúto výborných surovín, tak dávno skončia v koši....zajtra podrobnejšie....
alex37
@tiginko , je mi to ľúto :-(, daj vedieť čo konkretne sa ti nedarilo, mrzí ma to, čo konkrétne sa ti nedarilo?
tiginko
prepáč @alex37 že som tak neomalene zaútočila v noci na tvoj recept, ale bola som v tom momente dosť unavená a mrzutá, lebo som si myslela, že to bude šup-šup rýchlovka a nakoniec to proste nevyšlo. Neviem, ako sa ti mohlo podariť rozvalkať cesto, lebo ja som mala z neho jedno blatko, nakoniec som ho musela nadstaviť trochou múky a vaľkala som ho v potr.fólii, ktorá sa mi pri tom trhala, formičku som musela zakaždým pocukriť, aby mi išlo vykrojiť aspoň kostrbaté hviezdičky. A na záver, tak ako hovorí @tatranocka , poleva bola príliš riedka a kompletne stiekla z tzv.hviezdičiek. Dnes sa na tom zabávam, a ráno som ich ochutnala a sú perfektné, len strašne škaredé. Dokonca som ich aj odfotila, takže podobne ako @afataga s nejakými nevydarenými tyčinkami, ja tiež prispievam jednou zábavnou fotkou z mojej predvianočnej kuchyne. Je pravda, že som neposlúchla indíciu "kávu rozpustiť v dvoch kvapkách vody", lebo tie dve kvapky s kávou ani nepohli, takže som ich dala trošku viac. Ale nechce sa mi veriť, že to by mohlo spôsobiť takú pohromu. Mrzí ma to, lebo sú naozaj chuťovo výborné. No nič, poolamujem nevzhľadné bielkové čipky a bude to v pohode :-)

alex37
@tiginko , nič sa nestalo aj mňa by to nas...o, škoda, naozaj vidíš na mojom plechu tie hviezdičky pri postupe sú vykrajované úplne v pohode, keď sa lepí tak treba podsypávať práškovým cukrom. Poleva je naozaj dosť riedka, keď príliš treba pridať ešte pr. cukor, ale vidíš ako mi držala...Treba ich nechať prestáť ako píšem cca 10 min. aj stou polevou vonku, v žiadnom prípade nepiecť hneď...Nečudujem sa ti že si mala nervy.. nabudúci rok Ti upečiem ja ako odškodné a dopravím da BA? :-)
marymelb7
Tých 10 minút stáť je dôležité, musí poleva trochu zaschnúť. Musí sa urobiť tzv. chrasťka. Skús dať do cukrovej polevy pol lyžičky škrobovej múčky.
evanaaa
Ja som teraz čakala po neúspechu @tiginko , že sa @alex37 buchne po čele a povie - veď aj som tam zabudla napísať dôležitú surovinu - múku. Lebo je tam aj PDP, tak som si myslela, že ten sa dáva ako kypridlo len do múky. A pozerám ten recept neviem koľký raz, pritom si predstavujem ako pridávam suroviny - čo vlastne drží cesto pokope, to jedni vajíčko a roztopená čokoláda? A ak yb sa dala instant káva, možno ani tá kvapka vody nie ej treba, alebo je?
alex37
nie, nie, žiadna múka, ani maslo, nič také......PDP ano určite, teoreticky káva sa rozpustí vo vajíčku...
tiginko
@alex37 ja sa nerada vzdávam a hanbím sa, že som takto zlyhala, lebo sa považujem za pomerne zdatnú kuchárku, len v oblasti sladkostí stále pokrivkávam. Takže tento recept určite čaká na svoj reparát, musím napraviť svoju pošramotenú povesť :-) Vďaka @radost za tip, ukladám! A krásky moje, aby som nezabudla: krásne Vianoce!!
zajko
tiginko,nie si sama,aj ja som skušala recept suroviny sú užasné ale dopadlo to ako u teba cesto riedke musela som pridat mleté orechy potom sa s nim dalo pracovať,hviezdičky konečne povykrajované poleva stekala ešte že som ju natrela iba na tenko potom som pridala cukor do polevy ktora mi zostala a vymiešala som to tat aby bola husta,dala som ju do cukrarenskéhho vrecka hviezdičky som posypala sekanymymi orechami a pospriekala tenkou trubičkou ako na zdobenie pernikov penu pomedzi sekane orechy a dala piect a čakala čo mi z toho vyjde nakoniec po uprave cesta a polevy hviezdičky ako z BURDY ale inak by boly presne ako tiginko škoda že neviem pridat foto su ako z reklamy alex37 dik za recept,hoci som bola trocha nahnevaná ale nakoniec z toho vzniklo niečo užasné prajem všetkým krásny posledný vianočný deň. presne všetko zle je na niečo dobrééééé..............
monika16021
...ked možem poradiť k tej poleve: treba ju vyšľahať ručným šľahačom s metličkami pár minut a ona nadobudne peknú konzistenciu a snehobielu farbu...
jankavaskova
Juj, super, ze som nasla tento recept. Nasla som ho volakedy v malej brozurke na vianocne pecenie a stratila som ho. Takze dakujem, konecne si ich mozeme urobit zase.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia