Oblátková roláda alias sladká Pick saláma fotorecept
Foto: tatranka
Recept je z kuchárskej knižky Svatavy Poncovej.Je to nepečený zákusok. V týchto dňoch nákupov a zhonu,určite vám príde vhod aj táto chutná a zaujímavá Zobraziť celý popisRecept je z kuchárskej knižky Svatavy Poncovej.Je to nepečený zákusok. V týchto dňoch nákupov a zhonu,určite vám príde vhod aj táto chutná a zaujímavá roláda.
príprava
Suroviny
3 ks |
|
200 g |
|
250 g (alebo tuk) |
|
100 g |
|
100 g |
|
(na podsypanie) |
|
100 g |
|
100 g |
|
60 g |
|
4 - 6 kusov |
|
Poleva: | |
100 g |
|
100 g |
|
na podsypanie rolády |
|
Postup
-
1
Oblátky porežem na slížiky.Ja som ich mala 5 ks.
-
2
Porezané oblátky.
-
3
Vyšľahám si 3 celé vajíčka s práškovým cukrom,do peny. / Nie nad parou !/
-
4
---
-
5
Vyšľahané vajíčka.
-
6
Medzi tým si dám rozpustiť na miernom ohni tuk,ja som mala Heru.Keď je tuk rozpustený,polámem do neho čokoládu.Už nezohrievam.
-
7
Medzi tým si nakrájam orechy,hrozienka,čokoládu a kandizované ovocie.
-
8
Do vyšlahanej žĺtkovej masy,pridám kakao.Našlahám do peny.
-
9
Do tejto žĺtkovej zmesi s kakaom,pridám rozpustenú,teplú, čokoládovú polevu.Prešľahám.
-
10
Celú hmotu vlejem k porezaným oblátkam.
-
11
Pridám nasekanú zmes orieškov,čokolády a kandizovaného ovocia.
-
12
Na lopár si pripravím celofán (biely na zabalenie rolády) a naň poprášim preosiaty cukor a lupienky mandlí.
-
13
Časť masy uložím na cukor a mandle a celofánom sa snažím zrovnať a vytvarovať roládu. Potom roladu stočím a zaviažem. Mne vyšli dve,ale ak by som bola robila užšie,čo doporučujem,boli by mi vyšli tri. Boli by úhľadnejšie.
-
14
Takto zbalená roládka pôjde odpočívať do chladu,aby sa pekne scelila a viazala pekné kolečká. ja som ju hneď večer krájala,takže som ju ešte nemala pekne scelenú. Mala by postáť aspoň 5 dní.
-
15
Moje oblátkové roládky-sladučké Pick salámky.
Pri stromčeku aj teraz keď sa zídu moje deti a vnúčatá,snažíme sa s manželom vytvárať tú slávnostnú a posvetnú atmosféru.
Ďakujem ti za tvoje milé a pozitívne myslenie,ktoré mám tak rada.Si človek,ktorý mi dopriava myšlienku,že niečo som sa predsa len od života naučila.Ďakujem.
@ Izabella a @ eviana ďakujem za pochvalu.Teším sa jej.
@ frezia neviem ako dlho by som mohla roládky skladovať? Oni totiž majú odbyt a nebude ich za chvíľočku.
Na moju otazku som uz ale nasla odpoved. Je to recept na Studentsku pecat a vydrzi to 7 dni v chladnicke. Zelam ti krasny vecer.
No, u nas by sme ho urcite skladovali par dni a po kuskoch jedli. Snazime sa zdravovat zdravo, takze nezjeme naraz pol kila cokoladoveho kolaca.