Koláč s džemom a kokosovým snehom podľa A. Polákovej fotorecept
Foto: dorisa
Inšpirovala som sa kuchyňou Lidl. Koláčik sa mi zdal suchý, ale aj tak som ho upiekla. A mýlila som sa, koláčik Zobraziť celý popisInšpirovala som sa kuchyňou Lidl. Koláčik sa mi zdal suchý, ale aj tak som ho upiekla. A mýlila som sa, koláčik je šťavnatý. Dala som menej cukru a o jedno vajce menej, ako je v recepte Lidl.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Maslo s práškovým cukrom vymiešame do penista.
-
2
Postupne pridávame žĺtka, vyšľahávame.
-
3
Múku , kypriaci prášok a kakaový prášok dáme do sitka a preosejeme do misky.
-
4
Postupne zamiešavame do maslovej zmesi preosiate sypké zmesy
-
5
Cesto je hotové. Ak by bolo veľmi tvrdé, tak môžete použiť troška mlieka. Ja som ho mala tak akurát.
-
6
Cesto natlačíme na plech, rozm. 25x34cm.
-
7
Na cesto dáme vo väčšej vrstve džem. Ja som mala asi broskyňový, vo veľkej fľaši od tatarky. Teraz dáme plech na 30 minút do chladničky.
-
8
Kým sa plech s cestom a džemom chladí, urobíme si sneh.Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, postupne pridávame kryštálový cukor. Šľaháme, kým sa cukor nerozpustí.( Nabudúce dám aj tohoto cukru menej).
-
9
Potom do tohoto snehu ručne vmiešame kokos.
-
10
Kokosový sneh nanesieme na zachladený , odstáty koláč, zahladíme a dáme piecť. Netreba predhrievať rúru, ak, tak len mierne na 100 st. a potom pečieme na 180 st. cca 35-40 minút.
-
11
Koláčik po upečení rozkrájame. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu