Foto: lenkac
Robila som ho prvý krát a myslím, že sa podaril :) Napozerala som si niekoľko desiatok receptov na internete a v časopise, z každého Zobraziť celý popisRobila som ho prvý krát a myslím, že sa podaril :) Napozerala som si niekoľko desiatok receptov na internete a v časopise, z každého so si niečo zobrala a vytvorila tento môj.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájame si rožky na kocky (prípadne tak, ako komu vyhovuje).
- 2
Zalejeme ich mliekom, aby trošku zmäkli a nasiakli. Necháme chvíľku postáť.
- 3
Medzitým si nakrájame na drobno petržlenovú vňať a pridáme k zmesi. Oddelíme žĺtka od bielkov.
- 4
Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a žĺtka pridáme k rožkom. Sneh si zatiaľ odložíme.
- 5
K zmesi z rožkov a vňate pridáme kypriaci prášok, polohrubú múku (podľa potreby a hustoty) a soľ. Zmes premiešame, aby sa suroviny dobre spojili.
- 6
Na záver pridáme sneh a zľahka vmiešame do zmesi.
- 7
Hotovú zmes necháme asi pol hodinku odstáť.
- 8
Pripravíme si potravinársku fóliu, ktorú naplníme hotovou zmesou a poriadne zabalíme.
- 9
Hotové valčeky dokončíme nad parou, alebo vo vode. Ja som použila náš parák (30 minút) a knedle boli hotové a veľmi chutné.
- 10
Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu