Rožkový knedlík

lenkac - fotkalenkac, 12. novembra 2012
Rožkový knedlík
Foto: lenkac

Robila som ho prvý krát a myslím, že sa podaril :) Napozerala som si niekoľko desiatok receptov na internete a v časopise, z každého Zobraziť celý popisRobila som ho prvý krát a myslím, že sa podaril :) Napozerala som si niekoľko desiatok receptov na internete a v časopise, z každého so si niečo zobrala a vytvorila tento môj.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1-2 dcl
odhadom
1 čl
2 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájame si rožky na kocky (prípadne tak, ako komu vyhovuje).

  2. 2

    Zalejeme ich mliekom, aby trošku zmäkli a nasiakli. Necháme chvíľku postáť.

  3. 3

    Medzitým si nakrájame na drobno petržlenovú vňať a pridáme k zmesi. Oddelíme žĺtka od bielkov.

    Rožkový knedlík  - obrázok 3
  4. 4

    Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a žĺtka pridáme k rožkom. Sneh si zatiaľ odložíme.

  5. 5

    K zmesi z rožkov a vňate pridáme kypriaci prášok, polohrubú múku (podľa potreby a hustoty) a soľ. Zmes premiešame, aby sa suroviny dobre spojili.

    Rožkový knedlík  - obrázok 5
  6. 6

    Na záver pridáme sneh a zľahka vmiešame do zmesi.

    Rožkový knedlík  - obrázok 6
  7. 7

    Hotovú zmes necháme asi pol hodinku odstáť.

    Rožkový knedlík  - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme si potravinársku fóliu, ktorú naplníme hotovou zmesou a poriadne zabalíme.

    Rožkový knedlík  - obrázok 8
  9. 9

    Hotové valčeky dokončíme nad parou, alebo vo vode. Ja som použila náš parák (30 minút) a knedle boli hotové a veľmi chutné.

    Rožkový knedlík  - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť :)

    Rožkový knedlík  - obrázok 10

Diskusia k receptu

ariela6
tiež sa mi pačia tieto knedle ja som ich robila v hrnčekoch ale takto to bude asi lepsie
jarunka
V potravinarskej folii som este neskusala. Tebe sa pekne podarila.
dogagador
to ich fakt paris/varis vo folii? ja som to dala vzdy do gazy, alebo tenkej ( spranej ) riadovej uterky...
rybarkuchar
Robievam podobné - navyše postrúham do cesta jeden, dva varené zemiaky. Vyzerajú perfektne - už k nim len dobrý perkelt a boduješ.
duschko
Knedlik vyzera velmi chutne. Aj foto je vydarene. Recept je uz ulozeny v MKK. Mozno este dnes vyskusam.
lenkac
áno, na pare a vo fólií. Videla som túto technológiu v nejakej relácií o varení, tak som to skúsila. A vyšli pekne :)
ebaka
kysnutá knedľa už u nás nie je na jedálničku dávno a toto je dobrá náhrada,ďakujem za výborný nápad a skvelý fotopostup.
evanaaa
Musím ju aj ja skúsiť, s hladkou celozrnnou múkou, inak, volá sa aj Karlovarská knedľa. A s podobným, trochu iným receptom s rožkami robím aj ovocné guľky a perky, recept je tu.
ivkarrbt
uzastny recept mne sa uz paria v hrnci tak dufam ze sa mi podaria :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia