Rožkový knedlík

lenkac - fotkalenkac, 12. novembra 2012
Rožkový knedlík
Foto: lenkac

Robila som ho prvý krát a myslím, že sa podaril :) Napozerala som si niekoľko desiatok receptov na internete a v časopise, z každého so si niečo zobrala a vytvorila tento môj.

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1-2 dcl
odhadom
1 čl
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nakrájame si rožky na kocky (prípadne tak, ako komu vyhovuje).

  2. 2

    Zalejeme ich mliekom, aby trošku zmäkli a nasiakli. Necháme chvíľku postáť.

  3. 3

    Medzitým si nakrájame na drobno petržlenovú vňať a pridáme k zmesi. Oddelíme žĺtka od bielkov.

    Rožkový knedlík  - obrázok 3
  4. 4

    Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a žĺtka pridáme k rožkom. Sneh si zatiaľ odložíme.

  5. 5

    K zmesi z rožkov a vňate pridáme kypriaci prášok, polohrubú múku (podľa potreby a hustoty) a soľ. Zmes premiešame, aby sa suroviny dobre spojili.

    Rožkový knedlík  - obrázok 5
  6. 6

    Na záver pridáme sneh a zľahka vmiešame do zmesi.

    Rožkový knedlík  - obrázok 6
  7. 7

    Hotovú zmes necháme asi pol hodinku odstáť.

    Rožkový knedlík  - obrázok 7
  8. 8

    Pripravíme si potravinársku fóliu, ktorú naplníme hotovou zmesou a poriadne zabalíme.

    Rožkový knedlík  - obrázok 8
  9. 9

    Hotové valčeky dokončíme nad parou, alebo vo vode. Ja som použila náš parák (30 minút) a knedle boli hotové a veľmi chutné.

    Rožkový knedlík  - obrázok 9
  10. 10

    Dobrú chuť :)

    Rožkový knedlík  - obrázok 10

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
áno, na pare a vo fólií. Videla som túto technológiu v nejakej relácií o varení, tak som to skúsila. A vyšli pekne :)
kysnutá knedľa už u nás nie je na jedálničku dávno a toto je dobrá náhrada,ďakujem za výborný nápad a skvelý fotopostup.
Musím ju aj ja skúsiť, s hladkou celozrnnou múkou, inak, volá sa aj Karlovarská knedľa. A s podobným, trochu iným receptom s rožkami robím aj ovocné guľky a perky, recept je tu.

Pridaj komentár k receptu: