Foto: evusik
obyčajná piškótová bábovka vylepšená malým prekvapením...
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
bielky s cukrom vymiešame na tuhý sneh, po jednom pridáme žĺtky, vodu a nakoniec vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva
-
2
vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a dáme piecť na 160°C asi 30 minút... upečenú bábovku vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť
-
3
vychladnutú bábovku prekrojíme v 1/3 od vrchu... pomocou lyžičky vydlabeme stred
-
4
a naplníme ho nutellou... mne vyšla nutella asi do 2/3, viac som nemala
-
5
banány roztlačíme vidličkou na kašu a naplníme bábovku až po okraj
-
6
uzavrieme vrchnou časťou bábovky
-
7
polejeme čokoládovou polevou a posypeme mandľovými lupienkami... dobré je dať bábovku zachladiť, nutella aj banány krásne stuhnú
-
8
ešte kávička a poobedňajšia siesta môže začať
Blahozelam.
varecha.pravda.sk/recepty/citronova-babovka-fotorecept/40...
ja som taký lenivec, tak vymýšľam ako si všetko uľahčiť a zjednodušiť... ja som raz robila nutelový koláč, ktorý sa plnil pred pečením... no hotová katastrofa, nutela vytiekla, rozliala sa mi po plechu, prihorela, skrátka som si povedala, že nikdy viac... no a keďže zákusky nepečiem, tak som si obyčajnú bábovku trochu vylepšila a toto sa aspoň tvári ako lepší koláčik tak mi to tak vyhovuje...
@babav krásnu bábovku si upiekla a máš krásnu formu :)
@brambora ale veď to je robota na pár minút, bábovku máš za 10 minút za pomoci mixéra hotovú a potom už len naplniť...
@martab ak upečieš daj vedieť ako sa ti to páčilo :)
ešte takto plnenú bábovku som nerobila, je krásna a lákavá