![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát z peniazovky
Peniazovky očistíme, opláchneme a nakrájame na plátky. Vo vývare z bujónu ich povaríme 5 minút....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Hrniec
Tento hrniec vznikol z pôvodného Srbského hrnca. Do toho ale ide mäso. Ako mladí nájomníci...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kokosová panna cota s ananásovým carpacciom
Tradičný taliansky smotanový dezert obohatený o chut kokosu s osviežujúcim ananásovým carpacciom. Pod pojmom carpaccio sa dá...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Krehký jablčník
Múku zmiešame s práš. cukrom postrúhaným tukom a žĺtkami pridáme prášok do pečiva a vodu a vypracujeme...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Celozrný chleb z paradajkovou príchuťou
Z vody droždia a trošky múky urobíme kvások , múku rozmiešame so soľou a postrúhaným uvareným zemiakom,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Gurmánska kukuričná pita - Gurmanske projice
Toto je jednoduchá velmi chutná pita :) Recept mám zo Srbska kde je tato slaná pita velmi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia fašírka+polievka
Tento recept som si vytvorila sama. Je úsporný, lebo z jedného kurčaťa je aj polievka, aj hlavné...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Restovaná kuracia pečeň s omáčkou z hrubozrnnej horčice
Tento recept je obmenou pôvodného receptu na teľaciu pečeň, ktorý som objavil asi pred 4 rokmi....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Papriky ako minútka
Papriky nakrájané na jemné rezance posypeme trochou drvenej rasce, soli a prikryté pokrievkou ich necháme niekoľko minút dusiť na tuku...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Dvojfarebná tekvica
Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Teľací chrbát v zelenom korení
Teľací chrbát očistíme, rozdelíme na 4 časti, posolíme a potrieme podrveným zeleným korením.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilované kurča
Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka z fazuľových strukov so špenátom
Nevarím s knihou receptov v ruke ani s váhou. Varím si intuitívne zo surovín, ktoré...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Škvarkovo-višňový závin
Chuťovo veľmi zaujímavý závin. Snúbi sa v ňom slané a sladkotrpké zároveň. Je zaujímavý aj tým, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Fenyklový salát
Měl jsem ještě jednu bulvu fenyklu a uvažoval co s ní provést. Prošel jsem si své...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cesnakovo-syrová nátierka
Tento recept som vymyslel keď som potreboval nejaký dip na televízny večer. A odvtedy ho pripravujem...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Tvarohový koláčik
žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vodou , pridáme múku , kyp. prášok a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Lístkové plátky s malinovou penou
Smotana a puding sú najvernejší kamaráti každého cukrára. V našich končinách k nim patrí aj obľúbený tvaroh. Z tejto trojice sa dá vytvoriť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marinovaný losos s jahodovým brunoisse a so želé
Lososa marinujeme 24 – 48 hodín v rozmixovanej cvikle, chrene a vo vodke s kôprom, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bylinkový chlieb
Najprv zamiesime cesto z múky, droždia, cukru a vlažného mlieka. Zväzok kôpru, petržlenovej...