Čokoládová štedrovečerná bomba-nepečená

zuik - bez fotkyzuik, 12. decembra 2014

tento recept robievam na štedrý deň, máme ho veľmi radi s ovocím dobre osvieži je chutný ,má ho rada celá rodina

Suroviny

2,5 bal. okrúhle
6 ks
25 dg
6 PL
20-25 dg
2 PL
podľa chuti rôzne
podľa potreby
Na ozdobu:
 v spreji

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žľtka vymiešame s cukrom,pridáme kakao,maslo ,a dobre vymiešame.Nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkova dochutíme rumom.

  2. 2

    Misu vyložíme alobalom,na spodok dáme krém,piškóty,,nakrájané ovocie podla chuti (mandarínky, kiwi, banány, pomaranč, ananás...)alebo kandizované ovocie,vrstvy opakujeme.Posledná vrstva je krém. Misu prikryjeme tanierom a dáme do chladničky na 24 hodín tuhnúť.

  3. 3

    Pred podávaním bombu vyklopíme na misu,alobal stiahneme a ozdobíme šľahačkou ,pripadne čokol, hoblinami alebo ovocím Dobrú chuť

Diskusia k receptu

6 komentárov k receptu
@zuik , tým krémom myslíš neupečené surové piškótové cesto? Či som zle porozumela? A ak to dávaš v takom krémovitom stave navrch aj naspodok, stuhne to poriadne, nezmäkne veľmi po vytiahnutí z chladničky? Inak, asi by to isté šlo aj upečené. Tu by sa zišiel fotopostup.....
@astheart , na jednej strane máš pravdu, mňa odrádzajú surové vajíčka, ale tie sú aj inde ( Tiramissu, ap.), no sú aj cestá, podobné, bez múky, to by asi nemal byť problém ak by sa takéto pieklo. Celkovo sa mi recept páči, ale aj tak nie je pre mňa, tak je to jedno......
ženičky ano stuhne ,,evanaaa ak nemas rada surove vajíčka , možeš dať uvareny puding vymiešaný s maslom

Pridaj komentár k receptu: