Foto: elixir
Rýchla ovocno-mliečna dobrota.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Créme fraiche v tomto recepte sa dá nahradiť takisto sladkou smotanou.
Na slabom plameni si dáme zohriať jahody a necháme ich pustiť šťavu. Odstavíme a necháme chladnúť.- 2
Piškóty podrvíme a zmiešame s kakaom.
- 3
Tri štvrtiny tomelu rozmixujeme a zmiešame s créme fraiche a jogurtom, zvyšok nakrájame na menšie kúsky.
- 4
Následovné dvakrát aplikujeme v každom pohári: časť piškótovej zmesi dáme do pohára a polejeme šťavou z jahôd, na to položíme časť jahôd, na to časť jogurtovej zmesi.
- 5
Na vrch uložíme malé kúsky tomelu a dozdobíme podľa nálady.
- 6
Energetická hodnota - 1 porcia: 1 879kJ
Bielkoviny: 10g
Sacharidy: 56,19g
Tuky: 21,18g
Cholesterol: -mg
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ja tu zas neviem zohnať obyčajnú hustejšiu sladkú smotanu, akú môžem kúpiť na Slovensku, tak miesto nej používam Creme fraiche. Creme fraiche nie je naozaj kyslý, teda nie v tom zmysle ako kyslá smotana... A hlavne má tých 30% tuku, takže do 3 percentného jogurtu dodá plnosť... keď už mlsať, tak mlsať. :)
varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovo-smotanovy-dezert-foto...
@elixir , to kaki je Hurmi-kaki, alebo niečo podobné?