Jogurtový dezert z tomelu a jahôd

elixir - fotkaelixir, 22. januára 2013
Jogurtový dezert z tomelu a jahôd
Foto: elixir

Rýchla ovocno-mliečna dobrota.

2
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g (30% tuku)
250 g (3% tuku)
160 g (tomel japonský)
100 g
40 g
1 PL

Postup

  1. 1

    Créme fraiche v tomto recepte sa dá nahradiť takisto sladkou smotanou.
    Na slabom plameni si dáme zohriať jahody a necháme ich pustiť šťavu. Odstavíme a necháme chladnúť.

  2. 2

    Piškóty podrvíme a zmiešame s kakaom.

  3. 3

    Tri štvrtiny tomelu rozmixujeme a zmiešame s créme fraiche a jogurtom, zvyšok nakrájame na menšie kúsky.

  4. 4

    Následovné dvakrát aplikujeme v každom pohári: časť piškótovej zmesi dáme do pohára a polejeme šťavou z jahôd, na to položíme časť jahôd, na to časť jogurtovej zmesi.

  5. 5

    Na vrch uložíme malé kúsky tomelu a dozdobíme podľa nálady.

  6. 6

    Energetická hodnota - 1 porcia: 1 879kJ

    Bielkoviny: 10g
    Sacharidy: 56,19g
    Tuky: 21,18g
    Cholesterol: -mg

Diskusia k receptu

laurika1
Vyzerá to chutne :") Keby viem čo je créme fraiche :"D
mesiar50
Tvoj dezert vypadá úchvatne.I keď som nemal ani tušenia čo je to créme fraiche,ale žiadny problém mám kamaráta volá sa =Google=

vierutt
Tak toto musí chutiť fantasticky! V tomto momente ma napadlo urobiť to ako tortičku - na piškótové cesto
anina6
veľmi mňamkovo vyzerá ten tvoj dezert, určite by som mu neodolala.
elixir
Ďakujem vám za milé komentáre :)

Ja tu zas neviem zohnať obyčajnú hustejšiu sladkú smotanu, akú môžem kúpiť na Slovensku, tak miesto nej používam Creme fraiche. Creme fraiche nie je naozaj kyslý, teda nie v tom zmysle ako kyslá smotana... A hlavne má tých 30% tuku, takže do 3 percentného jogurtu dodá plnosť... keď už mlsať, tak mlsať. :)
evanaaa
V Kauflande predávali obdobu Créme fraiche, bol na nej vyobrazený kuchár Z.Polreich aj s receptom, čiže český výrobok, bola to jemná dobrá smotana ale už ju nevidieť.
@elixir , to kaki je Hurmi-kaki, alebo niečo podobné?
tori111222
Hurmi kaki sú dobré, ale aj zákerné.. po ich konzumácii sa nemôže piť žiadny alkohol, lebo vyvolávajú žalúdočné kŕče.. inak sú dobré