
Mäsový koláčik na spôsob Christmas mince pie
Cibuľu, očistené jablko a zeler nakrájame na drobné kocky, opražíme a pridáme mäso. Všetko necháme dobre...

Paradajky v octovom náleve
Paradajky umyjeme a necháme oschnúť. Každú paradajku desaťkrát prepichneme špáradlom a vložíme do pripravených pohárov...

Kačacie mäso na póre
Papriku a kačacie prsia pokrájame na pásiky, pór na kolieska. Do horúceho tuku dáme zázvor,...

Prvá torta pre moju mamu
Tak táto torta nieje dokonalá čo sa týka vzhľadu ale chutí vynikajúco. Nakoľko som ju robila...

Hríbiková praženica
Možno je to pre niekoho zbytočný recept, ale každý musí niekde začať a boli časy, ...

Karamelovo-škoricové mlieko.
Túto dobrotku mne aj mojim súrodencom v detstve robila moja mamina.

Vysmážané mrkvové pagáče
Pagáče sa daju robit naozaj rôzne. Ci uz pecene v rure, alebo vysmážane :-) Vždy sa dá...

Cheesecake stracatella
Tortovú formu s priemerom 28 cm vyložíme papierom na pečenie a okraje odstrihneme. Keksy rozdrvíme rukami...

Kurací rezeň plnený klobásou a parenicou
Kuracie rezne narežeme, naklepeme, osolíme a okoreníme.

Grilovaná treska s malinovou omáčkou
Tresku si nakrájame na menšie kúsky. Na každú porciu rátame s tromi kúskami ryby, takže...

Mäso plnené olomouckými syrečkami
Toto je také výstižne slovenské jedlo, ktoré som sa naučil robiť pri mojej "svokre"

Fazuľa SIPEKA
Po napučaní fazule a následnom uvarení do polomäkka vo vode ju vložíš do vopred uvarených paradajok. Paradajky...

Bezlepkové orechové šatečky
Rozhodla som sa vyskúšať urobiť niečo bezlepkové podobné tomu, čo predávajú v hypermarketoch, lebo keď...

Trio puding
Banán si pokrájeme na kolieska jahody umyjeme a prekojíme na polovice, ale môžeme nechať aj celé....

Indiánska kukurica na grile
Kukuričné klasy potrieme olejom, okoreníme anízom a paprikou a zo 4 strán asi 2 minúty grilujeme....

Pečeňové ňočky do polievky so zelenou fazuľkou
Môj dobrý otec, Tati, ako sme ho po celý jeho život volali, mal strašne...

Špikovaný hovädzí plátok na tymiáne
Dnešný sviatočný obed bol z hovädzieho pliecka. špikovala som ho slaninkou a dusila v celosti....

Guláš, ktorý chutí všetkým
cibulu osmažiť , pridať pretlak, horčicu, bobkový list, klinčeky, troška vody-spraviť z toho omaču za stáleho miešania....

Špenátové placky
Mrazený špenát necháme rozmraziť. K špenátu pridáme vločky (cca 40g vločiek na 100g špenátu), lepšie...

Kaša „lentil dahl“ k jahňaciemu lýtku na zelenine
Fantázia, radosť, vášeň... dnes už tieto tri ingrediencie nechýbajú ani v prílohovej kuchyni...

Klinčekové rezníky na červenom koberci
Ja fakt vymýšľam strelené názvy. Akokoľvek, chcela som ľahký obed a myslím, že sa...

Pangasius v anglickom kabátiku
Pangasius je nepochybne vďačnou rybkou. Občas ju pripravujem aj takto (pre tých, ktorí sa nebránia...

Kapor so šalviou
Očisteného a vykosteného kapra nakrájame na prúžky, osolíme, pridáme šalviu a zázvor, obalíme v...

Kapusta s vajcami
Kapustu očistíme, opláchneme, zbavíme hlúbu a hrubších rebier a nakrájame ju na rezance.

Pečeňová nátierka
Umyjeme bravčovú pečeň, cibuľu nakrájame a spolu pomelieme a podusíme na rozpálenom oleji.

Tvarohová nátierka
Túto rýchlu, jednoduchú pomazánku zvládne každý. Kozí tvaroh máme vždy domáci a je náš obľúbený...

Chrumkavá ryba
Tuniaka uvaríme na mäkko v mierne octovej, slanej vode s bobkovým listom a po odkvapkaní šťavy vyberieme z neho...