Tvarohové cestoviny s oškvarkami

Imre Bindics
šéfkuchár penziónu Villa Rosa v Dunajskej Strede, 5. mája 2014
Tvarohové cestoviny s oškvarkami
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 g
200 g
200 g
2 ks
200 ml




Postup

  1. 1

    Z múky, vajec a soli spravíme cesto, ktoré rozvaľkáme na veľkosť plechu.

  2. 2

    Cesto pečieme v rúre na 180 °C asi 10 minút. Rozlámeme ho a uvaríme v slanej vode.

  3. 3

    Hotové cestoviny premiešame s tvarohom a so smotanou a pridáme oškvarky.

Diskusia k receptu

pipnat
myslela som, že oškvarky sú už hotové...tak už mi je to jasné @kimlo :)
pusta
toto sa volá v madarčine "lebbencs tészta", ide o vyvaľkané rezancové cesto, najprv upečené a potom nalámané na nepravidelné tvary, napokon vyvarené-
pripravujú sa z neho veľmi chutné cestovinové jedlá a používa sa aj ako chrumkavá zavárka do polievok.
1x marcy
slavka11
ono v podstate za tu chvilku sa ani tak velmi neupecu ako skor vysusia ci? ale inak si viem predstavit pouzit ich do granatiru. Vyskusam
nati123
no nevie asi velmi nejdu spolu tvaroch a oškvarki moja mamina robieva brindzove cestovini s oškvarkavi alebo s pečenov slaninkov dobre smotanovo
radost
@nati23
mýliš sa..cestoviny+tvaroh+oškvarky idú k sebe výborne..my už nasladko nejeme..len takto..skús..
marcy
skúsila som,sú vynikajúúúce ....pridala som smitku kôpru,aj foto by som dala,no neviem :/




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia