Tarte Tatin s mrkvou a fetou
Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.
Ovocné müsli
Nevarené, nepečené - surové- výživné - lahodné - dodá energiu - neunaví- presne pre teba :-)
Praclíkové guľky s čoko krémom
Praclíky rozdrvíme v sekáčiku. Ak práve nemáte praclíky, môžete použiť tyčinky alebo niečo iné. Pridáme...
Zajkovia z lístkového cesta
Cesto vyberieme z chladničky asi 30 minút pred použitím. Polovicu cesta natrieme Nutellou a druhou polovicou...
Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....
Kuriatko v jogurte a ľanovej kruste s ratatouille
Rada skúšam kura na rôzne spôsoby a toto mi napadlo náhodou, keď som mala ľan položený...
Orechovo-semienkové energetické kocky
Sú skvelou maškrtou, ktorá porazí popoludnajší útlm....
Kapor pečený s jablkami a chrenom
Porcie kapra umyjeme a osolíme, vložíme ich do nádoby a naukladáme na ne postrúhaný chren premiešaný...
Kanadské kuracie prsia
Prsia prerežeme po dĺžke na plátky, ak sú tučné aj na tri plátky. Posolíme a...
Jednoduché zemiakové mafiny
Stačia obyčajné varené zemiaky, trocha čerstvého špenátu, syra a nejaké to vajce a tieto zemiakové mafiny môžete mať zakrátko na stole....
Jednozrnkový chlebík
Tento recept je veľmi chutný a zdravý. Jednozrnka je stará odroda pšenice, jedna z prvých...
Jednoduché rybízové poháry
Čokoládový krém: Smetanu vlijeme do kastrůlku a nalámeme do ní čokoládu, zahříváme a necháme čokoládu rozpustit....
Piparkakut alebo medovníky na fínsky spôsob
S trochou znalostí cudzích jazykov nie je vôbec ťažké nájsť recept na niečo ako piparkakut. O...
Sečka 7 (musli)
Možno si niekto z pamätníkov spomenie na produkt "granola" z dôb neskorých rokov osemdesiatych. Dnes ho...
Krásny vianočný anjel
cesto :vyšlaháme vajíčka s cukrom, pridáme med a sódu bikarbónu, koreniny a postupne pridávame múku....
Kozákom a pórom plnené pečené morčacie prsia na červenom víne
Včera mi moji milí priniesli pekný darček, jedného obrovského kozáka. taký bol krásny čistučký, že...
Jednohubky z lístkového cesta
Z rolky lístkového cesta formičkou vykrajujeme tvary vo forme kvetu a ukladáme do menších papierových košíkov na...
Hlavátka s hruškovo-gaštanovým ragú
Neslúžme jedlu, ono nech slúži nám. Aby nielen zasýtilo, ale aj potešilo. Najmä vianočný stôl...
Quiche s tofu, paradajkami a so šampiňónmi
Vyskúšajte tofu ako základ náplne slaného koláča. Spolu so šampiňónmi, paradajkami a bylinkami to bude...
Vianočné čipôčky
Recept na lacnú a rýchlu prípravu suchého pečiva z letáku MILK- AGRO SABI. Bez vajíčok.
Hubový závin so syrovo-cesnakovou omáčkou
Cesto: Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...
Jaffa koláč s bielou čokoládou
Maslové sušienky nalámeme na menšie kúsky (1-2 cm) To isté urobíme s Jaffa sušienkami a zmiešame ich...
Morčacie prsia plnené čučuriedkami
Potrebujeme: morčacie alebo kuracie prsia, čučoriedky zavárané, čučoriedkový džem, soľ, korenie, 1 KL...
Morčacie stehno na zemiakovom nákype
Sme mäsožravý národ. A predsa máme voči mäsu veľa dlžôb. Počínajúc nedostatkom lokálnej čerstvej...
Orechové tyčinky s čokoládou
Pre všetkých, čo zbožňujú chrúmať oriešky nasladko aj s čokoládou, máme báječný a pritom celkom jednoduchý recept....
Bylinkovo–zemiaková nátierka
Rúru predhrejeme na 180 °C. Celé strúčiky cesnaku vložíme do alobalu, pokvapkáme ich olivovým olejom,...
Pstruh s oštiepkom a so špenátom
Listový špenát sprudka zatiahneme na olivovom oleji, pridáme trošku soli, korenia, cesnaku a muškátového orieška...