Bezlepkové Snickers
Foto: Potravinarskavyrobaliana
Suroviny
Sušienková hmota: | |
400 g |
|
250 g |
|
4 PL |
|
Krém: | |
500 ml |
|
2 bal. |
|
150 g |
|
500 g skaramelizované |
|
Karamel: | |
300 g skaramelizované |
|
100 g |
|
Poleva: | |
200 g |
|
100 g |
|
80 ml |
|
Okrem toho: | |
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Bezlepkové sušienky pomelieme alebo podrvíme, zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. Zmes natlačíme na dno plechu a odložíme do chladničky.
- 2
Krém: 300 ml mlieka dáme zovrieť. Vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý krém a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme asi 3 minúty do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a postupne všľaháme do vychladnutého pudingu. Nakoniec vmiešame skaramelizované kondenzované mlieko.
- 3
Karamel pripravíme roztopením masla a skaramelizovaného kondenzovaného mlieka.
- 4
Na sušienkovú hmotu navrstvíme krém. Vrch polejeme časťou čokoládovej polevy a karamelom. Posypeme nasekanými arašidami. Povrch opäť polejeme zvyšnou čokoládovou polevou.
- 5
Necháme stuhnúť do nasledujúceho dňa.
Tiež tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu