Bezlepkové arašidové tyčinky
Bezlepkové arašidové tyčinky

Bezlepkové Snickers

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 4. apríla 2020. Komerčný recept.
Bezlepkové Snickers
Foto: Potravinarskavyrobaliana

Suroviny

Sušienková hmota:
400 g
250 g
4 PL
Krém:
500 ml
2 bal.
150 g
500 g skaramelizované
Karamel:
300 g skaramelizované
100 g
Poleva:
200 g
100 g
80 ml
Okrem toho:
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Bezlepkové sušienky pomelieme alebo podrvíme, zmiešame ich s roztopeným maslom a mliekom. Zmes natlačíme na dno plechu a odložíme do chladničky.

  2. 2

    Krém: 300 ml mlieka dáme zovrieť. Vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešame Zlatý krém a vlejeme do vriaceho mlieka. Za stáleho miešania varíme asi 3 minúty do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo vyšľaháme do peny a postupne všľaháme do vychladnutého pudingu. Nakoniec vmiešame skaramelizované kondenzované mlieko.

  3. 3

    Karamel pripravíme roztopením masla a skaramelizovaného kondenzovaného mlieka.

  4. 4

    Na sušienkovú hmotu navrstvíme krém. Vrch polejeme časťou čokoládovej polevy a karamelom. Posypeme nasekanými arašidami. Povrch opäť polejeme zvyšnou čokoládovou polevou.

  5. 5

    Necháme stuhnúť do nasledujúceho dňa.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia