Mrkvová torta
Szabolcs Szulcsányi
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 28. apríla 2010
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 28. apríla 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Očistenú mrkvu a citrónovú kôrku postrúhame. Cukor spolu so žĺtkami vymiešame, pridáme postrúhanú mrkvu, rum, hrozienka, mleté mandle, prášok do pečiva, citrónovú šťavu, múku, soľ a nakoniec vymiešanú penu z bielkov.
- 2
Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a vo vyhriatej rúre na miernom ohni pečieme 40–50 minút.
- 3
Upečenú tortu vyklopíme a necháme vychladnúť. Ozdobíme podľa chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A v pekárničke by sa toto dalo upiecť? Ako s bielkami? Mám čerstvú pekárničku a neovládam ju viac, ako podľa priložených zopár receptov. Ale chlebíky nám chutia fest.