Mrkvová torta

Szabolcs Szulcsányi
šéfkuchár hotela Leonor v Kolárove, 28. apríla 2010
Mrkvová torta
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

120 dkg
120 dkg
4 ks
80 dkg
4 ks
24 dkg
24 dkg
4 čl
4 PL




Postup

  1. 1

    Očistenú mrkvu a citrónovú kôrku postrúhame. Cukor spolu so žĺtkami vymiešame, pridáme postrúhanú mrkvu, rum, hrozienka, mleté mandle, prášok do pečiva, citrónovú šťavu, múku, soľ a nakoniec vymiešanú penu z bielkov.

  2. 2

    Takto pripravené cesto nalejeme do vymastenej a vysypanej tortovej formy a vo vyhriatej rúre na miernom ohni pečieme 40–50 minút.

  3. 3

    Upečenú tortu vyklopíme a necháme vychladnúť. Ozdobíme podľa chuti.

Diskusia k receptu

marlen
mrkva vraj zlepšuje zrak, tak po zjedení si nezažnem pred zrkadlom.....mám rád takéto cukrovinky, občas som robil podobné, ibaže namiesto sladučkej mrkvičky som dával pečenú oranžovú tekvicu, tiež dobré, a so škoricou a klinčekom v ceste to má takú vianočnú atmošku.
isar
marlen, bolo by možné zverejniť recept s pečenou tekvicou? - mám jednu a neviem čo s ňou. Len tak upečenú veľmi nemám rada.

A v pekárničke by sa toto dalo upiecť? Ako s bielkami? Mám čerstvú pekárničku a neovládam ju viac, ako podľa priložených zopár receptov. Ale chlebíky nám chutia fest.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia