Tento recept ma oslovil, lebo je z gréckeho jogurtu, ale chuti ako pravý cheescake s mascarpone. Výborná svieža pochúťka na akú kolvek príležitost.
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Korpus vyrobíme z obľúbených sušienok. Môžu mať orieškovú, vanilkovú, alebo kakaovú príchuť. V mise rozpustíme maslo, rozdrvime sušienky a pridáme ich k maslu. Hmota by mala rovnomerne pokryť celé dno. Korpus dáme zapiecť do rúry na 8 minút.
- 2
Plnku pripravíme z plnotucneho grécko jogurtu, vajec, cukru a vanilky. Suroviny rozmixujeme, pridáme lyžicu škrobu a štipku soli. Ešte raz premiešame. Zmes nalejeme na korpus a necháme piecť 35 minút pri teplote 170 stupňov. Po upečení by sa mal na okrajoch odlepovat, v strede je plnka mäkká. Necháme ho úplne vychladnútť, potom ho vložíme na 2 hodiny do chladničky. Povrch koláča natrieme vysľahanou šľahačkou a ozdobíme ovocím a môžeme ho servírovať.
- 3
Množstvo je určené pre tortovu nádobu a ja osobne robím z dvojitej dávky aby bol vyšší, lebo tak to máme radi. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
najlepsie od vecera do rana ).Ak sa mylim a recept mas overeny ,
vdaka... dozvedela som sa nieco nove :-).