Jogurtové vajíčka v limetkovej omáčke
Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 27. marca 2013
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 27. marca 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 500 ml |
|
| 200 ml |
|
| 1/2 bal |
|
| 60 g |
|
| 1 ks |
|
| z 1/2 citróna |
|
| z 1/2 citróna |
|
| Omáčka: | |
| 150 ml |
|
| z 1 limetky |
|
| 20 g |
|
| 10 g |
|
|
|
|
| 30 ml |
|
Postup
-
1
Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Jogurt, cukor, vanilku, kôrku a šťavu z citróna vymiešame, pridáme smotanu vyšľahanú do polotuha. Želatínu nahrejeme a zamiešame do náplne. Silikónové formy vymastíme olejom a nalejeme jogurtovú náplň. Necháme stuhnúť.
- 2
Omáčka: vodu s cukrom prevaríme, pridáme šťavu z limetky a posekanú mätu. Zahustíme krémovým práškom, odstavíme a dochutíme Demänovkou. Stuhnutý dezert vyklopíme na tanier poliaty omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu