Jogurtové vajíčka v limetkovej omáčke

Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 27. marca 2013
Jogurtové vajíčka v limetkovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 ml
200 ml
1/2 bal
60 g
1 ks
z 1/2 citróna
z 1/2 citróna
Omáčka:
150 ml
z 1 limetky
20 g
10 g
30 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Želatínu zalejeme studenou vodou a necháme napučať. Jogurt, cukor, vanilku, kôrku a šťavu z citróna vymiešame, pridáme smotanu vyšľahanú do polotuha. Želatínu nahrejeme a zamiešame do náplne. Silikónové formy vymastíme olejom a nalejeme jogurtovú náplň. Necháme stuhnúť.

  2. 2

    Omáčka: vodu s cukrom prevaríme, pridáme šťavu z limetky a posekanú mätu. Zahustíme krémovým práškom, odstavíme a dochutíme Demänovkou. Stuhnutý dezert vyklopíme na tanier poliaty omáčkou.

Diskusia k receptu

bejgi
krása...umelecké gastronomické dielo :-)
evanaaa
Opravujem - nie torta, myslela som iné a iné písala-:) Mám takú formu na vajíčka (silikónovú).
sisok
Presne tuto formu som pouzila na cokoladove skrupinky, no asi som cokoladu zle temperovala a zbledla mi na povrchu :(